-Ανοίγουν οι συμμετοχές για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης- Επιχειρηματικότητα, τεχνολογία, ξένες γλώσσες, διακόσμηση και φωτογραφία ανάμεσα στα επιμορφωτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, μπαίνουν ξανά σε «τροχιά» υλοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από δύο χρόνια διακοπής -λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για μαθήματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες, ανεξαρτήτου μόρφωσης ή χώρας καταγωγής, καθώς και σε μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν επιμορφωτικά μαθήματα -σχεδιασμένα να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε διαφορετικά πεδία, καθώς και να τούς προσφέρουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον.

Τα προγράμματα τα οποία περιλαμβάνονται στη Δια Βίου Μάθηση αφορούν -μεταξύ άλλων- σε επιμόρφωση στο ηλεκτρονικό εμπόριο/δημιουργία ιστοσελίδας, επιχειρηματικότητα και τουριστική - πολιτιστική ανάπτυξη, εκπαίδευση μεταναστών, μαθήματα ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, ραπτικής, νέες τεχνολογίες για την τρίτη ηλικία.

«Μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, δίνουμε τη δυνατότητα σε ενήλικους συμπολίτες μας να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε διαφορετικούς τομείς, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν τα κίνητρα για έναν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία νέα αρχή με τα προγράμματα αυτά και ελπίζουμε ότι με τον ίδιο ενθουσιασμό θα τα υποδεχθούν και φέτος όλοι οι συμμετέχοντες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 Η λίστα με τα προγράμματα

Κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια από 25-50 ώρες (ανάλογα με τη θεματική) και, βάσει του προγραμματισμού, θα πραγματοποιείται είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα προγραμματισμένα δια ζώσης μαθήματα αφορούν τις νέες τεχνολογίες για την τρίτη ηλικία, τη συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.), την αγωγή υγείας/πρώτες βοήθειες, τον εθελοντισμό σε φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες), την αρχιτεκτονική κήπων, τους αστικούς λαχανόκηπους, τη διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τη φωτογραφία, την κοπτική - ραπτική, αλλά και την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών σε θέματα καθημερινότητας.

Αντίστοιχα, ψηφιακά, πραγματοποιούνται τα μαθήματα επιχειρηματικότητας και τουριστικής/πολιτιστικής ανάπτυξης, ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας (e-επιχειρείν), δημιουργίας ατομικής επιχείρησης, κατασκευή ιστοσελίδας, αγγλικών για χώρο εργασίας (Α2-Β1), γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και ισπανικών για τον τουρισμό (Α1-Α2).

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα προγράμματα από την Τετάρτη 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 1η Απριλίου, στο email: [email protected]. Εναλλακτικά μπορούν να απευθύνονται είτε στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Λιοσίων 22, 2ος όροφος), είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων:

   - 1η Δημοτική Κοινότητα: Πλ. Ηρώων 3, Πλ. Ψυρρή

   - 2η Δημοτική Κοινότητα: Υμηττού 251, Παγκράτι

   - 3η Δημοτική Κοινότητα: Τριών Ιεραρχών 74, Άνω Πετράλωνα

   - 4η Δημοτική Κοινότητα: Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35, Κολωνός

   - 5η Δημοτική Κοινότητα: Πατησίων 268

   - 6η Δημοτική Κοινότητα: Θήρας 31, Πλ. Αμερικής

   - 7η Δημοτική Κοινότητα: Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι

Συνοδευτικά με την αίτηση, απαιτείται ηλεκτρονική αποστολή ή επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου. Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή κάθε προγράμματος είναι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών, ενώ για τη στελέχωση των τμημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες: Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων, Ηπείρου 70 (3ος όροφος), στα τηλ.: 213-2082923, 210-8254630, 213-2082924, [email protected] (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00).

Βρείτε την αίτηση ΕΔΩ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

1821.jpg
Η 25η Μαρτίου ήταν πολιτική και όχι «εθνική» επανάσταση
«Το αίτημα του ’21 ήταν η πολιτική ελευθερία ως δυνατότητα αυτοδιακυβέρνησης δίχως ετεροκαθορισμό από τη σουλτανική εξουσία, και όχι η εν στενή...
Η 25η Μαρτίου ήταν πολιτική και όχι «εθνική» επανάσταση