Πιστοποιήθηκε το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Εργοθεραπείας του ΠΔΜ
Μια ακόμη σημαντική διάκριση επετεύχθη από το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του το Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πιστοποιήθηκε για την περίοδο 2021-2028, έπειτα από αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών/-τριών (World Federation of Occupational Therapists–WFOT) και συγκαταλέγεται πλέον στα παγκοσμίως πιστοποιημένα Τμήματα Εργοθεραπείας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (https://www.wfot.org/education-programmes/bsc-occupational-therapy-24).

Η σπουδαιότητα της πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Εργοθεραπείας (https://ot.uowm.gr/ ) από την WFOT έγκειται στο γεγονός ότι οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων και άσκησης του επαγγέλματος, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών καθορίζει τα πρότυπα για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην εργοθεραπεία σε διεθνές επίπεδο και προάγει την αριστεία στην έρευνα και στην πρακτική εφαρμογή. Προκειμένου να επιτευχθεί η πιστοποίηση, ο φορέας απαιτείται να πληροί ένα σύνολο ελάχιστων κριτηρίων (minimum standards) αναφορικά με την εκπαίδευση των εργοθεραπευτών. Οι φορείς που έχουν λάβει την πιστοποίηση υπόκεινται σε μία διαδικασία συνεχών αξιολογήσεων από την WFOT, ώστε να διασφαλίζεται ότι η εκπαίδευση στην εργοθεραπεία παραμένει παγκοσμίως στο ίδιο επίπεδο και εναρμονισμένη με τα σύγχρονα standards.

Με την εν λόγω διάκριση αποδεικνύεται έμπρακτα το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Τμήμα και η προσήλωση του Ιδρύματος στη διασφάλιση της ποιότητας και στην πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!
Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το έγγραφο που καλεί όσους εκπαιδευτικούς έχουν διδάξει μία ολόκληρη σχολική χρονιά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα...
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!