Το πρόγραμμα IDEAS στοχεύει στο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα τους νέους τρόπους μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας με μαθητές

«IDEAS – Inclusive Digital Education At School». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου ευρωπαϊκού έργου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πάτρα) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Σπύρο Συρμακέση. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, KA2 – Συνεργασίες στη Σχολική Εκπαίδευση και υποστηρίζει νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης στη σχολική εκπαίδευσή.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IDEAS στοχεύει στο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα τους νέους τρόπους μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας με μαθητές που διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού. Μετά την εκτενή χρήση της ψηφιακής εκπαίδευσης σε συνθήκες lockdown, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από τη συσσωρευμένη χρήση της νέας τεχνολογίας στη σχολική εκπαίδευση ώστε να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις σε περιπτώσεις μαθητών που διατρέχουν κινδύνους αποκλεισμού, απομόνωσης ή εγκατάλειψης.

Στο πρώτο τρίμηνο του έργου θα συλλεχθούν καλές ψηφιακές πρακτικές από χώρες της Ευρώπης, ώστε να λειτουργήσουν σαν οδικός χάρτης αυτής της προσπάθειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της προκαταρκτικής συνάντησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι του έργου παρουσίασαν την εμπειρία τους στη γνωστική περιοχή του έργου και σχεδίασαν τις μεθοδολογικές κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης της δράσης του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;

Εχουν περάσει 95 χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Γληνός αρθρογραφούσε πύρινα στο περιοδικό «Αναγέννηση» κι...

κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;