Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ψηφιακή Εκπαίδευση και μετά την Πανδημία
Το πρόγραμμα IDEAS στοχεύει στο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα τους νέους τρόπους μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας με μαθητές

«IDEAS – Inclusive Digital Education At School». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου ευρωπαϊκού έργου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πάτρα) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Σπύρο Συρμακέση. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, KA2 – Συνεργασίες στη Σχολική Εκπαίδευση και υποστηρίζει νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης στη σχολική εκπαίδευσή.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IDEAS στοχεύει στο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα τους νέους τρόπους μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας με μαθητές που διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού. Μετά την εκτενή χρήση της ψηφιακής εκπαίδευσης σε συνθήκες lockdown, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από τη συσσωρευμένη χρήση της νέας τεχνολογίας στη σχολική εκπαίδευση ώστε να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις σε περιπτώσεις μαθητών που διατρέχουν κινδύνους αποκλεισμού, απομόνωσης ή εγκατάλειψης.

Στο πρώτο τρίμηνο του έργου θα συλλεχθούν καλές ψηφιακές πρακτικές από χώρες της Ευρώπης, ώστε να λειτουργήσουν σαν οδικός χάρτης αυτής της προσπάθειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της προκαταρκτικής συνάντησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι του έργου παρουσίασαν την εμπειρία τους στη γνωστική περιοχή του έργου και σχεδίασαν τις μεθοδολογικές κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης της δράσης του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

bullying_1
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου - Λεκτική...
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!
Η χούντα έφτιαξε το άρθρο 16 «για να μην υπάρχει άλλη φωνή, πέρα από την ελεγχόμενη τότε κρατική φωνή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»!
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!