amfitheatro-aei-foitites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Μήνυση εναντίον τριών φοιτητών κατέθεσε καθηγητής του τμήματος επειδή στην περασμένη εξεταστική πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας ισότιμη συμμετοχή όλων στις εξετάσεις χωρίς αποκλεισμό λίστας και αστυνομικών ταυτοτήτων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής Δ. Κωστόπουλος σε τρία μέλη του φοιτητικού συλλόγου Γεωλογικού του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη εξεταστική περίοδο φοιτητές του τμήματος μαζί με εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διεκδικώντας «ισότιμη συμμετοχή όλων στις εξετάσεις, απέναντι στους αποκλεισμούς που ο ίδιος εντελώς αυθαίρετα επέβαλε», με φόντο και την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ο συγκεκριμένος καθηγητής» όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ «γνωστός στο τμήμα Γεωλογίας για τις ''δημοκρατικές'' απόψεις του, που στρέφονται ευθέως απέναντι στο δικαίωμα των φοιτητών να συνδικαλίζονται και να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες και δράσεις των συλλόγων, κατηγορεί τους φοιτητές για εξύβριση, απειλή και μια σειρά από άλλες ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή προχώρησαν σε κινητοποίηση στο γραφείο του. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να μπορούν οι φοιτητές να σπουδάζουν και να εξετάζονται με ανθρώπινους όρους, ενάντια στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και εκμεταλλεύτηκαν κυβέρνηση-πρυτανείες».

Εξεταστική με αστυνομική ταυτότητα και από «λίστα» του καθηγητή, όχι του ιδρύματος

Οι εκπαιδευτικοί εξηγούν ότι στο συγκεκριμένο μάθημα, ο καθηγητής «εντελώς αυθαίρετα επέβαλε τον έλεγχο αστυνομικών ταυτοτήτων στην είσοδο αμφιθεάτρου και τον αποκλεισμό όσων φοιτητών δεν έβρισκε σε δική του προσωπική ''λίστα'' και όχι της πλατφόρμας του ιδρύματος (!!), οι φοιτητές αντέδρασαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα.

Σε κινητοποίηση τους μετά την εξέταση, στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή ζήτησαν επανεξέταση του μαθήματος με ίσους όρους για όλους τους φοιτητές, κάτι το οποίο αυταρχικά αρνήθηκε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα αιτήματα του Φοιτητικού Συλλόγου».

Τι ακολούθησε

Τα γεγονότα που ακολούθησαν, αναφέρει η ΕΛΜΕ «και οι αυταρχικές διαθέσεις του καθηγητή ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αφού την επόμενη της κινητοποίησης προσπάθησε με πιέσεις προς το τμήμα να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για την τιμωρία όσων φοιτητών κινητοποιήθηκαν, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένους από αυτούς.

Μετά τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και συλλογικών φορέων πανελλαδικά που καταδίκασαν την ακραία αυταρχική στάση του καθηγητή και αφού οι κατηγορίες του δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά ''συμπαραστάτες'', οι διαδικασίες αυτές πάγωσαν».

Ένα χρόνο μετά όμως, οι φοιτητές αυτοί ενημερώθηκαν ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος τους από τον καθηγητή Δ. Κωστόπουλο και καλούνται από τις αστυνομικές αρχές να καταθέσουν για να συμπληρωθεί δικογραφία.

«Πρόκειται για μια ευθεία προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης μέσα στις σχολές, απειλώντας ανοιχτά τους φοιτητές που διεκδικούν ανθρώπινη καθημερινότητα μέσα στις σχολές και αξιοπρεπή εργασία και προοπτική» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι «διεκδικούμε με τις συλλογικές μας αποφάσεις και τον καθημερινό αγώνα το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική δράση και τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας και ευρύτερα στην κοινωνία. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης φοιτητών, χτυπήματος στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και επέμβασης στο εσωτερικό τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες