«Ελπίζουμε ότι  και οι άλλες Παρατάξεις  θα  σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα  και θα αφήσουν στην άκρη τυχόν μικροκομματικούς τακτικισμούς  και προσωπικές εμμονές,που ταλάνισαν την προηγούμενη περίοδο το Δ.Σ»

Η ΔΑΚΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τη συγκρότηση Προεδρείου της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα: 

Σας ενημερώνουμε ότι η πρόταση της Παράταξής μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Τετάρτη 16-02-22  για συγκρότηση Προεδρείου ήταν η παρακάτω :

«Λαμβάνοντας υπόψη το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών για Δ.Σ στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στις  09  Φεβρουαρίου 2022,  την ισχυρή εντολή των συναδέλφων /σσών ,τη δύναμη των Παρατάξεων όπως προέκυψε και σεβόμενοι απόλυτα την εκλογική ετυμηγορία ,προτείνουμε συγκρότηση Προεδρείου στις κύριες θέσεις του  Δ.Σ ως εξής :

Για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ,  τη ΔΑΚΕ με το συναγωνιστή μας Θανάση Φούντα. (45% 4 έδρες)

Για τη θέση του Αντιπροέδρου τις  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις (24,25% 2 έδρες)

Για τη θέση του Γραμματέα τις ΣΥΝΕΚ (15,95% 2 έδρες)

Για τη θέση του ταμία την ΑΣΕ (8,72 % 1 έδρα)

Ελπίζουμε ότι  και οι άλλες Παρατάξεις  θα  σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα  και θα αφήσουν στην άκρη τυχόν μικροκομματικούς τακτικισμούς  και προσωπικές εμμονές ,που ταλάνισαν την προηγούμενη περίοδο το Δ.Σ. Η συγκρότηση Προεδρείου είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από την ετυμηγορία της κάλπης. Δεν μπορούμε ούτε καν να σκεφτούμε πως θα υπάρξει κάποια Παράταξη  μέσα στο Δ.Σ  που θα διανοηθεί να γίνει τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του, προβάλλοντας κοντόφθαλμα προσκόμματα στη συγκρότησή του» .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στην προαναφερόμενη κρυστάλλινη και δημοκρατική πρόταση της  ΔΑΚΕ , οι Παρεμβάσεις απάντησαν ψηφίζοντας τον εαυτό τους για τη θέση του Προέδρου και οι ΣΥΝΕΚ με την ΑΣΕ προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα για να μην ψηφίσουν ανάλογα με τη δύναμη των Παρατάξεων , έδωσαν  λευκή ψήφο με αποτέλεσμα τη μη συγκρότηση Προεδρείου.

Είναι προφανές από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για κατανομή αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ , ότι κάποιοι  αδίδακτοι από τα λάθη του παρελθόντος, συνεχίζουν  να μένουν περιχαρακωμένοι στις κοντόφθαλμες παραταξιακές τους γραμμές και κάποιοι άλλοι στις προσωπικές τους εμμονές και εμπάθειες. Αμετανόητοι, κατώτεροι των περιστάσεων, αδιαφορώντας για την ετυμηγορία της κάλπης, αδυνατώντας η μη θέλοντας να κατανοήσουν την πραγματικότητα και τους κινδύνους μέσα στους οποίους καλείται να λειτουργήσει το νέο Δ.Σ, περιφρονούν χωρίς ίχνος ντροπής την ξεκάθαρη εντολή που   έδωσαν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, μέσα από μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δηλώνουμε ότι από εδώ και στο εξής, εφόσον συνεχίσουν να ακολουθούν την ίδια επιπόλαια, αντιδημοκρατική  και στείρα τακτική , τους καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για οτιδήποτε τυχόν αρνητικό προκύψει και θα έχει σαν αποτέλεσμα την απαξίωση του Σωματείου και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του.

Ας ελπίσουμε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ θα επικρατήσει λογική, σύνεση και σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες όπως επιτάσσουν οι συνθήκες και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Σωματείου.

Λάρισα  16/02/2022

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
Η διδασκαλία της νεαρής τότε ιστορικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποτέλεσε τη βασική αιτία της έκρηξης μιας ακόμη μεσοπολεμικής εκπαιδευτικής...
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
emmanuela
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια
Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια