Τα σχετικά με την ΑΔΗΚ μπορούν να αποτελέσουν μελέτη περίπτωσης για το που μπορεί να οδηγήσει ένα σωματείο, η ψήφος στον κυβερνητικό συνδικαλισμό

Σχετικά με την ΑΔΗΚ και το  επιχειρούμενο  πραξικόπημα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες. Όλοι μας βρισκόμαστε ξανά ακούσιοι θεατές μιας ακόμα κακοστημένης παράστασης σε βάρος του σωματείου μας! Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ, εννέα μέλη της προσέφυγαν στα δικαστήρια για να πετύχουν την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Δυστυχώς δεν σταμάτησαν εκεί. Είχαν το αχαρακτήριστο θράσος να αυτοπροταθούν ως νέα -δοτή- διοίκηση του σωματείου! Κι όλα αυτά κάτω από την “σημαία ευκαιρίας” της ΑΔΗΚ.

Για τους περισσότερους, η ΑΔΗΚ δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η παράταξη πρότυπο! Είναι μια παράταξη φτιαγμένη  από τα υλικά που φτιάχνονται τα  όνειρα του υπουργείου! Η παράταξη με σύνθημά της το: “ΝΑΙ, όποια κι αν είναι η ερώτηση υπουργέ μου”.

Είπε ναι στις ηλεκτρονικές κάλπες για το ΠΥΣΔΕ, σε μια διαδικασία που αμέσως καταγγείλαμε ως Αγωνιστική Παρέμβαση.

Λέει ναι στις ηλεκτρονικές εκλογές και τα αντίστοιχα μητρώα μελών των σωματείων, ναι στις εικονικές “γενικές συνελεύσεις” και σε κάθε πρόνοια του αντεργατικού Ν. Χατζηδάκη.

Και φυσικά ΝΑΙ στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση (εδώ δεν έχει την αποκλειστικότητα).

Ίσως, για όσους δεν παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στο σωματείο μας, πρέπει να θυμίσουμε πως η ΑΔΗΚ αποτελεί “spin-off” της ΔΑΚΕ! Τα μέλη της είναι πρώην μέλη της ΔΑΚΕ που την εκπροσωπούσαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (και με την ιδιότητα του πρόεδρου), “ισόβιοι” αιρετοί της και άλλοι “ανεξάρτητοι”.

Τα σχετικά με την ΑΔΗΚ μπορούν να αποτελέσουν μελέτη περίπτωσης για το που μπορεί να οδηγήσει ένα σωματείο, η ψήφος στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Που μπορεί να φτάσει ένας κλάδος που υποτάσσεται στο ρουσφέτι. Σε ποιο κατηφορικό δρόμο βαδίζει ο εργαζόμενος που εναποθέτει την λύση των προβλημάτων του στον πανίσχυρο τοπικό Γκρούεζα του κόμματος που κυβερνά. Άρα, πολύτιμα συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν και εν όψει των επικείμενων εκλογών στο σωματείο. Μην ξαναδώσουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες, το σωματείο στα χέρια των εντολοδόχων της εκάστοτε κυβέρνησης!

agonistiki_parembasi_larisas.jpg

Δυστυχώς οι ενδοπαραταξιακές τριβές μιας παράταξης  -ίσως για θέματα πολιτικής ή  για το μοίρασμα της λείας σε καρέκλες- έχουν διαλυτική επίδραση στο σωματείο μας. Έχουν έμπρακτες και δυσμενείς επιδράσεις στη λειτουργία του. Για να γίνει φανερή αυτή η επίδραση κατά ένα μόνο μέρος της, καλούμε τον προσωρινό ταμία της ΕΛΜΕ να δώσει στον κλάδο στοιχεία σχετικά με το κόστος -δικαστικά έξοδα κτλ- που είχαν και έχουν τα καπρίτσια των μελών της ΑΔΗΚ. Σε μια εποχή που το σωματείο μας δεν μπορεί να ενισχύσει -ως οφείλει- τις οικογένειες συναδέλφων μας που έφυγαν απ' τη ζωή, πληρώνει δικαστικά έξοδα!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ως Αγωνιστική Παρέμβαση σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας και στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 12.

Να προστατεύσουμε το σωματείο από τον λαγό του υπουργείου που, όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει Δούρειος Ίππος!

Καμιά θέση δεν έχουν στα σωματεία των εργαζομένων τα τσιράκια του υπουργείου! Να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ όσοι κινήθηκαν εναντίον της!

ΥΓ. 

Η τρίωρη στάση εργασίας κηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και όχι από την ΟΛΜΕ! Στην ΟΛΜΕ υπέρ της στάσης εργασίας ψήφισαν οι Παρεμβάσεις και η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ).

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας