akrodexioi evosmos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ενάντια στις επιθέσεις φασιστών σε μαθητές - «Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με στόχο τους μαθητές που αγωνίζονται. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο, να σπείρουν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, τη μισαλλοδοξία»

«Δεν είναι τυχαία η δράση» των φασιστών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου σημειώνει η ΚΝΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι σχετίζεται άμεσα «με τα απομεινάρια της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων». Παράλληλα, καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις σε μαθητές που καλούσαν σε συνέλευση και πρόσφυγα μαθητή και καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Ευόσμου.

«Δε θα τους περάσει! Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των φασιστών! Ο λαός και η νεολαία -και ειδικά της Θεσσαλονίκης- έχουν πείρα. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να απομονώσουν και να μην αφήσουν χώρο να σταθούν τα φασιστικά στοιχεία στα σχολεία και τις γειτονιές! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ο συλλογικός αγώνας για μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα!», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:

Οι συνεχιζόμενες εγκληματικές επιθέσεις από ολιγομελείς φασιστικές ομάδες σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τελευταίες αυτές σε μαθητές που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση στο σχολείο τους και σε βάρος πρόσφυγα μαθητή, κάνουν την οργή του λαού και της νεολαίας να ξεχειλίζει. 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, των διευθύνσεων εκπαίδευσης, που συνεχίζουν να δείχνουν -τουλάχιστον- ανοχή στη «δράση» αυτών των ομάδων. Την ίδια ώρα, με ευκολία και αυξημένα αντανακλαστικά, με αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις, αντιμετωπίζουν μαθητές που αγωνίζονται.

Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με στόχο τους μαθητές που αγωνίζονται. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο, να σπείρουν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, τη μισαλλοδοξία. Δεν είναι τυχαία η δράση τους, είναι σε ευθεία σύνδεση με τα απομεινάρια της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων. 

Δε θα τους περάσει! Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των φασιστών! Ο λαός και η νεολαία -και ειδικά της Θεσσαλονίκης- έχουν πείρα. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να απομονώσουν και να μην αφήσουν χώρο να σταθούν τα φασιστικά στοιχεία στα σχολεία και τις γειτονιές! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ο συλλογικός αγώνας για μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα! 

Καλούμε τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικά το «παρών» στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι φορείς το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Ευόσμου. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατέρρευσε οροφή σε σχολείο
Σάλος στο Πόρτο Ράφτη: Έπεσε ταβάνι σε σχολείο και τώρα διώκονται 22 δάσκαλοι
«Πέφτει το ταβάνι και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς» – Έντονες αντιδράσεις στην Ανατολική Αττική
Σάλος στο Πόρτο Ράφτη: Έπεσε ταβάνι σε σχολείο και τώρα διώκονται 22 δάσκαλοι
Αλέξης Τσίπρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα
Το νέο κόμμα Τσίπρα κάνει πρεμιέρα – Ποιοι στελεχώνουν το επιτελείο της επόμενης ημέρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα