golearn-engl_970-250
Απίστευτη αναλγησία σε βάρος ΑΜΕΑ αλλά και μελών της καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στη σημερινή μας ανακοίνωση αναρωτιόμασταν: «Πόσοι άραγε συνάδελφοί μας θα δούλεψαν διπλοβάρδια, πόσοι θα έμειναν στο πόστο τους μαζί με τους ανθρώπους που εξυπηρετούν να παγώνουν χωρίς ρεύμα;»

Γνωρίζαμε για μια ΣΥΔ που έμεινε για ώρες χωρίς ρεύμα.

Μόλις μας κατήγγειλαν συνάδελφοι μας ότι και το οικοτροφείο Χαρά στην Παλλήνη που εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία, πολλοί από τους οποίους δεν αυτοϋπηρετουνται, βρίσκεται από τη Δευτέρα χωρίς ρεύμα.  Από τους 56 ανθρώπους με αναπηρία που διαμένουν στο οικοτροφείο αρκετοί κάνουν χρήση οξυγόνου για κάποιες ώρες την ημέρα. Μια γεννήτρια που έχουν στο χώρο λειτουργεί για λίγες ώρες της ημέρας λόγω βλάβης με αποτέλεσμα η παροχή οξυγόνου να μην είναι εξασφαλισμένη, οι ΑΜΕΑ να παγώνουν αφού μένουν χωρίς θέρμανση για πολλές ώρες στις ακραίες θερμοκρασίες του χιονιά, να μην υπάρχει ζεστό νερό για την αναγκαία καθαριότητά τους και οι συνάδελφοι να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη τις νυχτερινές ώρες με το φως από τα κινητά τους τηλέφωνα!!!

Οχτώ συνάδελφοι μας μόλις σήμερα κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να γίνει αλλαγή στις βάρδιες τους αφού άνοιξαν μόνοι τους το δρόμο καθώς εκχιονιστικό δεν έχει περάσει από την περιοχή τους!!!

Αυτή είναι η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που μέρες πριν την έναρξη της κακοκαιρίας ακούγαμε!!! Είναι εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της εργοδοσίας που έχει αφήσει ανθρώπους με αναπηρία στο έλεος του χιονιά, βάζοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή τους!!!

Απαιτούμε:

Άμεσα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός για την αποκατάσταση της βλάβης. Να διατεθούν στο χώρο οι απαραίτητες γεννήτριες για να μην κινδυνέψουν οι οικότροφοι που έχουν ανάγκη θεραπείας οξυγόνου.

Να γίνει έλεγχος για την κατάσταση όλων των κλειστών δομών που φιλοξενούν ανθρώπους με αναπηρία ώστε να αποκατασταθούν οι όποιες βλάβες στην παροχή ρεύματος, νερού κλπ.

Να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των συναδέλφων από τους χώρους εργασίας.

Να πληρωθούν οι συνάδελφοι – που  στο συγκεκριμένο χώρο έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις μισθών τα προηγούμενα χρόνια – για τις αναγκαστικές υπερωρίες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

antipolemiki
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού εγκλήματος των ΗΠΑ. Με τους λαούς αγωνιζόμαστε ενάντια στον όλεθρο και την πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών» -...
77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη