pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις στις σχολές Πληροφορικής
ΟΙΕΛΕ: Πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν αύριο να πάνε στα σχολεία τους, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, περπατώντας ή οδηγώντας σε δρόμους που παραμένουν ακόμα απροσπέλαστοι

«Φαίνεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει κόψει οριστικά τις γέφυρες επικοινωνίας με τον έξω κόσμο για το πώς έχει αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν αύριο να πάνε στα σχολεία τους, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, περπατώντας ή οδηγώντας σε δρόμους που παραμένουν ακόμα απροσπέλαστοι.

Επίσης, σε πάρα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και στα δίκτυα των παρόχων τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων (το ένα στο κέντρο της Αθήνας, το άλλο στα Βόρεια Προάστια) που πραγματοποιούν παρανόμως τηλεκπαίδευση τις ημέρες της γενικής αργίας παραβιάζοντας τις κρατικές οδηγίες και ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενα την ευνοϊκή ρύθμιση (για τις πλήρως κλειστές επιχειρήσεις) της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εδώ και ώρα αρκετοί συνάδελφοι επικοινωνούν με τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ και των σωματείων μας σε όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αγωνία και την έκπληξή τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση στις Περιφέρειες όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Φαίνεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει κόψει οριστικά τις γέφυρες επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, καθώς δεν πληροφορείται, ούτε καν από τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ, για το πώς έχει αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.  

Πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν αύριο να πάνε στα σχολεία τους, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, περπατώντας ή οδηγώντας σε δρόμους που παραμένουν ακόμα απροσπέλαστοι. Μόλις προχθές σημειώθηκαν ατυχήματα εκπαιδευτικών στον χώρο εργασίας τους. Επίσης, σε πάρα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και στα δίκτυα των παρόχων τηλεφωνίας και ίντερνετ. Όπως σημειώσαμε επίσης σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, υπάρχει μέγα ζήτημα με γονείς εκπαιδευτικούς που για λόγους αδυναμίας πρόσβασης στην εργασία τους θα παραμείνουν στο σπίτι κι έχουν μικρά παιδιά στο χώρο με αποτέλεσμα η παροχή τηλεκπαίδευσης να είναι σχεδόν αδύνατη για πρακτικούς λόγους.

Ως εκ τούτου, αναρωτιέται οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης που έχει την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μάθημα σε τέτοιες συνθήκες! Επιπλέον, η κατάσταση επιβαρύνεται από την έλλειψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση σε ορισμένα σχολεία ενώ προκύπτουν πλήθος νομικά ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν συμμορφωθεί με τον κανονισμό GDPR με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με βαρύτατο πρόστιμο σε περίπτωση προσφυγής πολιτών, ενώ και το Υπουργείο Παιδείας με τη σειρά του δεν έχει πλήρως συμμορφωθεί με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τέλος, αναφέρουμε ότι έχουν καταγγελθεί στην Ομοσπονδία δύο (μέχρι στιγμής) περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων (το ένα στο κέντρο της Αθήνας, το άλλο στα Βόρεια Προάστια) που πραγματοποιούν παρανόμως τηλεκπαίδευση τις ημέρες της γενικής αργίας παραβιάζοντας τις κρατικές οδηγίες και ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενα την ευνοϊκή ρύθμιση (για τις πλήρως κλειστές επιχειρήσεις) της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Με τον τρόπο αυτό προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ανισότητας ανάμεσα στους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα πλήττουν τα δημόσια ταμεία. Η ΟΙΕΛΕ ήδη έχει αποστείλει καταγγελίες στο Υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης