pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
xionia
«Μαζί με την χιονολαίλαπα, εξαπολύθηκαν  από το ΥΠΑΙΘ άτυπες ανυπόγραφες εντολές που μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης άσκησαν πιέσεις ώστε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση» - Ανακοίνωση εκπαιδευτικών της Εύβοιας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι περισσότεροι Δήμοι της Εύβοιας ανέστειλαν, όπως γνωρίζετε, την λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω της κακοκαιρίας. Και μαζί με την χιονολαίλαπα από τη φύση, εξαπολύθηκαν  από το Υπουργείο Παιδείας άτυπες ανυπόγραφες εντολές που μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης άσκησαν πιέσεις ώστε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στη διάρκειά της.

Η Εύβοια για άλλη μια φορά τον τελευταίο χρόνο μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες, βρέθηκε σκεπασμένη από χιόνια, έρμαιο στην κυβερνητική ανικανότητα και οι εκπαιδευτικοί έρμαια στους διευθυντές των σχολείων τους που πίεζαν άλλος λίγο, άλλος πολύ για την τηλεκπαίδευση ζητώντας στοιχεία και συμπληρώνοντας φόρμες. Γινόταν έτσι φανερή η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να δώσουν οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊσταμένες/οι των σχολικών μονάδων, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, τους/τις εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση.

Μια και δεν είδαμε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας, όπως όφειλε, και μια και τα θέματα αυτά θα επανέρχονται ας υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • Όταν με απόφαση των Δημοτικών Αρχών κλείνουν τα σχολεία, κλείνουν για όλους/ες, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Αν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να συνεχίσει η λειτουργία των σχολείων με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης οφείλει να στείλει εγκύκλιο. Προφορικές εντολές και mail και sms δεν υφίστανται στη Δημόσια Διοίκηση. Μόνο γραπτές εντολές, εγκύκλιοι με υπογραφή, με αριθμό πρωτοκόλλου  και σφραγίδα. Οι αρμόδιοι έτσι αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να (μας) συμβεί.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διά ζώσης διδασκαλία (covid, κακοκαιρία, ζέστη κτλ) σας καλούμε να παρέχετε την τηλεκπαίδευση  από τη σχολική σας μονάδα με εξοπλισμό και διαδίκτυο της σχολικής μονάδας. Καμιά μορφή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια μας με δικό μας εξοπλισμό και δικό μας διαθέσιμο δίκτυο. Σε καθεστώς τηλεργασίας οφείλει το Υπουργείο να μας παρέχει την απαραίτητη υποδομή. Που βέβαια δεν αγοράζεται με voucher των 200€ που ανακοινώνει ως μορφή ελεημοσύνης.
  • Επιπροσθέτως, όσοι συνάδελφοι νοσούν και τελούν υπό αναρρωτική άδεια, δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση από οπουδήποτε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα παιδιά στα σχολεία μας δεν έχουν ούτε τα βασικά. Με την ακρίβεια και τις τιμές των πηγών ενέργειας στα ύψη αγωνιούμε όχι μόνο για μας και τις οικογένειές μας αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

 Όλοι και όλες αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στις τάξεις μας που έφεραν οι καραντίνες και οι άπειρες ώρες μπροστά στις οθόνες : μεγάλα γνωστικά προβλήματα συνυφασμένα με τις ταξικές διακρίσεις, μεγάλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, αποσχολειοποίηση και άλλα.

Ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι το Υπουργείο μπορεί να προσπαθεί να καλύπτει κενά εκπαιδευτικών με την τηλεκπαίδευση. Δεν αργεί αυτή η μέρα.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Είναι η ώρα να αναδείξουμε τις σοβαρές ανεπάρκειες του Υπουργείου σε υποδομές και εξοπλισμό…..

Και επειδή έχουμε παιδιά στις τάξεις μας ….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης