pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Περί υποχρεωτικότητας και άλλων δαιμονίων...

Επτά επισημάνσεις για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που αποφασίστηκε λόγω του χιονιού, κάνει σε ανάρτησή της η εκπαιδευτικός κ. Αγγελική Φατούρου, καθηγήτρια ΕΠΑΛ και γενική γραμματέας της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) 

Οι 7 επισημάνσεις

1. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία υποχρέωση να μετατρέψουν το σπίτι τους σε χώρο εργασίας, ούτε οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτε οφείλουν να τον παραχωρούν στο Υπουργείο [λέμε τώρα...] Παιδείας. Καμία τηλεκπαίδευση από τα σπίτια μας και με δικά μας μέσα.

2. Όλα τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα εκτελούνται στα σχολεία μας. Όταν οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο σχολείο -όπως κρίνει η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής– τότε τίθεται ζήτημα ασφαλούς μετάβασης στον χώρο εργασίας και άρα δεν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα. Αλλιώς, οφείλει η διοίκηση να εκδώσει επίσημη απόφαση ότι τα σχολεία είναι κλειστά ΜΟΝΟ για τους μαθητές [όπως επί λοκ ντάουν] και να αναλάβει την ευθύνη της ασφαλούς πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε αυτά.

3. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε αν θα κάνουμε ή όχι τηλεκπαίδευση. Οι γραπτές απαντήσεις προϋποθέτουν γραπτή εντολή. Καμία εγκύκλιος δεν έχει σταλεί από το υπουργείο που να αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οποιαδήποτε εντολή της υπηρεσίας θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη και δεν εκτελείται. Η διοίκηση δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με προφορικές εντολές, άτυπα sms ή ηλεκτρονικά μηνύματα.

4. Είναι νωπές οι τελευταίες ανακοινώσεις ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση, το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ... Η Υπηρεσία θα δώσει επιτέλους εξηγήσεις στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων για όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον;

5. Μοναδική Προϋπόθεση για την αναπλήρωση των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών από την αρχή του σχολικού έτους είναι η κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις, και μάλιστα μονίμων, εκπαιδευτικών.

6. Τα σωματεία μας θα σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών ενάντια σε κάθε απειλή, διοικητική αυθαιρεσία, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και ωραρίου.

7. Διεκδικούμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος για ανοιχτά σχολεία, με υγειονομική προστασία και ασφαλή λειτουργία τους υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
Οι πολλές χιλιάδες φοιτητές/τριες που είδαμε στην χθεσινή διαδήλωση έχουν καθαρό πρόσωπο και ταυτότητα.
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας
lumishales
«Ποιος Άγιος Δομίνικος…» - «Παράδεισος» που θυμίζει Καραϊβική στην Αλβανία

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε όλοι να ξεφύγουμε σε έναν επίγειο παράδεισο και ονειρευόμαστε περιοχές όπως η

«Ποιος Άγιος Δομίνικος…» - «Παράδεισος» που θυμίζει Καραϊβική στην Αλβανία