pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν»

Διαμαρτυρία αναπληρωτών για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την κάλυωη των κενών με προσλήψεις «τριμηνιτών», έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών σε κανονική φάση, αλλά και στην έκδοση ειδικής πρόσκλησης για την κάλυψη λειτουργικών κενών. Όχι άλλες τρίμηνες συμβάσεις σε κενά που πρέπει να καλυφθούν με κανονικές προσλήψεις. Το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να ακολουθήσουν τη σειρά του πίνακα κατάταξης που εξέδωσε το Ασεπ για τη στελέχωση θέσεων σε σχολικές μονάδες.

Η διαμαρτυρία

Αρχής γενομένης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πάντα σε σύμπνοια με τη συνολική κυβερνητική πολιτική, θέσπισε μια μορφή εργασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ακόμη πιο ελάστική από το ήδη υπάρχον καθεστώς ανασφάλειας, τα τρίμηνα. Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν. Ακόμα και για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω covid, είναι απαράδεκτο να μιλάμε για τέτοιο πόλεμο στα εργασιακά μας δικαιώματα. Εν έτει 2021, που η παιδεία θα έπρεπε να είναι ο πιο σημαντικός πυλώνας του κράτους μας, βλέπουμε να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί για τρεις μήνες και να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο ως αναλώσιμα αντικείμενα, οδηγώντας έτσι το σχολείο να χάνει τον ρόλο του.

Με “δικαιολογία” την πανδημία, ενώ ακούσαμε για προσλήψεις ενός μεγάλου αριθμού (3576 συνολικά) τριμηνιτών (και ενώ ήδη στις 26/11 έγιναν 286 προσλήψεις τριμηνιτών,χωρίς να έχουν δοθεί άδειες ευπαθών ομάδων και ακολούθησαν στις 12/1 οι 566), δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για υλοποίηση κανονικής φάσης ή ειδικής πρόσκλησης, την ίδια ώρα που πολλά παιδιά από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται για να κυλάει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, με τελευταίο τροχό της αμάξης να αποτελεί η ειδική αγωγή. Σε πολλές περιοχές, απουσιάζουν εκπαιδευτικοί, επειδή δεν έγινε ποτέ πρόσληψη. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι εύκολο να δει κανείς πόσες ανακλήσεις έγιναν.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί, μάλιστα με ιδιαίτερη μνεία σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη άμεσα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνονται έρμαιο στη διαχείριση του Υπουργείου, όμως είναι απαράδεκτο να γίνεται η παιδεία θύμα των πολιτικών ορέξεων. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα κανονική φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν απ' άκρη σε άκρη της χώρας και φυσικά ειδική πρόσκληση αφού κάθε σχολικό έτος προβλέπονται δύο ειδικές προσκλήσεις και μέσα Γενάρη δεν είδαμε ούτε μία.

ΖΗΤΑΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΙΤΕΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Φοιτητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Εξαφάνιση ανηλίκου στη Νέα Σμύρνη: Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονης
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε τζιν, άσπρη μπλούζα, μαύρη ζακέτα και είχε μαζί της μια ροζ σχολική τσάντα - Αγνοείται από τις 25 Μαΐου
Εξαφάνιση ανηλίκου στη Νέα Σμύρνη: Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονης