Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: «Η παράσταση άρχισε: Η κυβίστηση, κοινώς η κωλοτούμπα, της ΑΣΕ -ΠΑΜΕ σε 4 πράξεις-σελίδες»

Τη στάση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Η παράσταση άρχισε: Η κυβίστηση, κοινώς η κωλοτούμπα, της ΑΣΕ -ΠΑΜΕ σε 4 πράξεις-σελίδες», σημειώνει χαρακτηριστικά η Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ χρειάστηκε 4 ολόκληρες σελίδες τάχα για να απαντήσει στην Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά, αλλά ουσιαστικά για να δικαιολογήσει τη μεγάλη κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα, που έκανε στη Γ.Σ. στις 22/12/2021 όπου ως δια μαγείας η Απεργία-Αποχή που υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα μετατράπηκε σε συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία και μάλιστα με «αγωνιστικό» πρόσημο. Αλήθεια θα μας πει το ΠΑΜΕ πώς συγκλήθηκε η Γ.Σ. και πόσες υπογραφές μάζεψε για τη σύγκλησή της μετά την άρνηση της (πλειοψηφίας) του ΔΣ της ΕΛΜΕ ή έχει πειραχτεί από την κατάρριψη του μύθου της αγωνιστικής ΕΛΜΕ Πειραιά;

Τέσσερις (4) ολόκληρες σελίδες αφιέρωσε η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ στον αντίπαλό της που δεν είναι η κυβέρνηση, που σε κείμενο 2060 λέξεων την αναφέρει μια (1) φορά, αλλά οι Παρεμβάσεις, αυτές που σύμφωνα με τον συντάκτη της ανακοίνωσης φταίνε για την κωλοτούμπα της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ που έχει την προεδρία είναι όμηρος των συσχετισμών.  Με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να μοιράζει … συγχωροχάρτια στις δυνάμεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού, να εξωραΐζει την πολιτική τους έχοντας ως κύριο αντίπαλο και λασπολογώντας για την ΕΑΑ και πολύ περισσότερο τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Η στρουθοκάμηλος πού και πού σηκώνει και το κεφάλι  της να δει τον περίγυρό της. Η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ ούτε αυτό κάνει. Δε θα ασχοληθούμε με όλο το κείμενο γιατί βρίθει από ψέματα και ανακρίβειες. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε ορισμένα σημεία, ακριβώς για να τα καταρρίψουμε. 

• «Η συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία-Αποχή, σε όσες ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει, είναι μέχρι σήμερα πολύ μικρή». Η παραπάνω πρόταση μήπως αποτελεί μέρος κάποιας εγκυκλίου του  Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας που απειλεί τους εκπαιδευτικούς με πρόστιμα και ποινές; Ή ανακοίνωση κάποιου εκπροσώπου των εκάστοτε κυβερνήσεων ή παρατάξεων που θριαμβολογούν για τα χαμηλά ποσοστά κάποιας απεργίας; Όχι βέβαια αλλά αποτελεί μέρος της 4σέλιδης ανακοίνωσης της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ ενάντια στην Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά. Μάλλον ο συντάκτης της ανακοίνωσης ζήλεψε τη δόξα του Γ.Γ του υπουργείου και θέλησε να τον μιμηθεί στην παραποίηση της πραγματικότητας και να τον δικαιολογήσει ταυτόχρονα για την χρήση των απειλών. 

• Μιας και μιλάει πολύ ο συντάκτης και αναφέρεται στις Παρεμβάσεις ας μας πει γιατί σε σωματεία που έχει απόλυτη πλειοψηφία η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ όπως  οι ΣΕΠΕ Κερατσινίου– Περάματος, της Ν. Ιωνίας, του Βύρωνα, του Μενιδίου, κλπ. η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στο να εφαρμόσουν την απόφαση της ΔΟΕ για ενιαία κείμενα, ενώ είχαν τη δυνατότητα μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να κηρύξουν Απεργία –Αποχή; Και φυσικά σε όλους τους ΣΕΠΕ ήταν τα στελέχη της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ που έτρεχαν να εφαρμόσουν τα ενιαία κείμενα στα σχολεία τους. 

• Ποια είναι η στάση της ΑΣΕ –ΠΑΜΕ σε πολλές ΕΛΜΕ που έχουν πάρει απόφαση για απεργία αποχή; Μήπως είναι η στάση τέτοια όπως αυτή στην ΕΛΜΕ Γ Θεσσαλονίκης που από κοινού με τη ΔΑΚΕ σαμπόταραν την Απεργία – Αποχή και μάλιστα ο γραμματέας της ΕΛΜΕ και μέλος της ΑΣΕ δεν υπέγραφε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που καλούσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ; Ή στην Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης όπου η  ΑΣΕ –ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζει την απόφαση της Γ.Σ. για Απεργία – Αποχή σαμποτάροντας την ταυτόχρονα;

Κι αν θέλει η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ ας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποια πρωτοβουλία πήρε το ΠΑΜΕ μετά τις 11 Οκτώβρη και για 2 μήνες; Την εξής μία, σύγκληση προέδρων ΕΛΜΕ. Μετά υποταγή με ενιαία κείμενα, που ειδικά στον Πειραιά βαφτίστηκε «δήλωση» και ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα «ενιαία κείμενα» που διακινούνται.

2. Πόσο σήκωσε τους τόνους απέναντι στο πραξικόπημα των 7 προέδρων ΕΛΜΕ ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ με τη συμβολή ΠΕΚ στο προεδρείο;

3. Γιατί δεν προσπάθησε να διευρυνθεί το μέτωπο των σωματείων που θα έκαναν ΚΑΤΙ απέναντι στο κολοσσιαίο ξεπούλημα του ΔΣ της ΟΛΜΕ ενός αγώνα που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συσπείρωσε τους συναδέλφους; 

Οι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που κάνουν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ:

ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Κ. Σωτηρίου», Ικαρίας Φούρνων, «Περικλής»
ΕΛΜΕ Λάρισας, ΕΛΜΕ Χανίων, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ΕΛΜΕ Σάμου, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας,  ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΕΛΜΕ Ηλείας

- Πώς εννοούν τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων που συνεχώς αναφέρουν και χρησιμοποιούν; Η ύπαρξή τους έχει σημασία μόνο όταν παίρνουν  απόφαση η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ; Τότε ποια η χρησιμότητάτου συντονισμού; Να αποτελούν την ουρά της κυβερνητικής , παλιάς και νέας, πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που στηρίζουν τη κυβερνητική πολιτική; Η θέλουν έναν συντονισμό καρικατούρα όπως αυτός των 200 σωματείων του ΣΠΟΡΤΙΓΚ, που υποτίθεται συσπειρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον Νόμο Χατζηδάκη και ούτε μία (1) απεργία δεν οργάνωσαν γι αυτό το λόγο, ούτε καν την καθιερωμένη 24ωρη  απεργία για το προϋπολογισμό,  παρά μόνο πάλι μια καθιερωμένη απογευματινή συνάθροιση, στις 4/11.

Από έναν τέτοιο συντονισμό εμείς δεν θα πάρουμε. Θέλουμε έναν  συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων όχι για φιγούρα και προκάλυψη αλλά έναν συντονισμό μάχιμο που να επιβάλει τη θέληση των εργαζομένων στη ηγεσίες των ομοσπονδιών και να κινείται ανεξάρτητα από αυτές. Ένας τέτοιος συντονισμός, των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ,  ήταν αυτός που επέβαλε τόσο σε ΟΛΜΕ όσο και σε ΔΟΕ την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ  από την αξιολόγηση. 

- Όσον αφορά τον συντονισμό με άλλα κομμάτια του κινήματος, του δημοσίου, ποια είναι η στάση της παράταξης του ΚΚΕ ΔΗΠΑΚ στην ΟΕΝΓΕ, ομοσπονδία των γιατρών, για το ζήτημα της πανδημίας; Σε αλλεπάλληλες προτάσεις της ΑΡΣΙ, Παρεμβάσεις στους γιατρούς, για απεργιακή απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείρισης της πανδημίας απαντούν με ένα ξερό κομματικό σχεδιασμό υποτιμώντας τη κίνηση του κόσμου και το κίνημα. Βάζουν ως κόμμα τις απογευματινές συναθροίσεις και μετά καλούν τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση στήριξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 10/1, 12/1 και η 13/1. Το ίδιο έγινε και στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπου ως ΕΑΑ προτείναμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ πρότεινε και πέρασε με τη στήριξη των ΣΥΝΕΚ το καλεντάρι του δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν στο ριζοσπάστη, απόσπασμα βλέπετε δίπλα. 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Θα αρκούσε να βρεθεί κάποιος στα σχολεία του Πειραιά στις 12/1 για να αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησαν τον κλάδο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και η στάση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Να δει την αγωνία των συναδέλφων που ενώ διατράνωσαν την αντίθεση τους στην αξιολόγηση και συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, τώρα μην έχοντας καμία κατευθυντήρια γραμμή αντίστασης και καμία συνδικαλιστική κάλυψη, έγραφαν αερολογίες στα κουτάκια των σχεδίων δράσης, ή έκαναν κοπτορραπτική από «ενιαία» ή πιο «επαναστατικά» κείμενα και δηλώσεις. 

Θα πληροφορήσουμε τον συντάκτη της ανακοίνωσης της ΑΣΕ –ΠΑΜΕ ότι ο εχθρός δεν είναι οι Παρεμβάσεις. 

Ο αντίπαλος και πολιτικός και ταξικός είναι εκτός συνδικάτου, είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ, και η ταξική τους πολιτική. Η πολιτική που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, τη δημόσια και δωρεάν υγεία και ασφάλιση. Είναι η νεοφιλελεύθερη και νέο συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που προωθεί την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και η αξιολόγηση είναι ένα τέτοιο εργαλείο.

Στην μάχη που έχουμε μπροστά μας τόσο ενάντια στην αξιολόγηση όσο και για την ανατροπή της πολιτικής αυτής και την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, την ένταση των ταξικών φραγμών, την πανεπιστημιακή αστυνομία χρειαζόμαστε όλοι κι όλες. 

Καλούμε την ΑΣΕ – ΠΑΜΕ να αναθεωρήσει τη θέση της για συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία με κείμενα και «δηλώσεις» και να συσπειρωθεί μαζί με τα υπόλοιπα 20 περίπου πρωτοβάθμια σωματεία στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ως την μοναδική πρόταση αγώνα μαζί με απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολογικής διαδικασίας. 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει μαζικά στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 19/1/2022 και να στηρίξει την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 24/1/2022 ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για μια ΕΛΜΕ μάχιμη, αγωνιστική και συγκρουσιακή με την κυβερνητική πολιτική.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν η ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, φαίνεται ότι έβαλε η ίδια τέλος στη ζωής
Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
εκπαιδευτικός, αίθουσα, σχολική τάξη, μαθητές
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο
Με αποφάσεις δικαστηρίων το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να σφραγίσει το στόμα των εκπαιδευτικών - Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ξεσπά η μητέρα της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Δεν θέλουμε τα χρήματά του
«Χαστούκι» της μητέρας της Κάρολαϊν στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – «Δεν θέλω τα λεφτά σου»
Ξεσπά η μητέρα της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Δεν θέλουμε τα χρήματά του