Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το μοναδικό σ’ ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου φιλοξενεί σήμερα 115 παιδιά με ειδικές ανάγκες και 40 εκπαιδευτικούς.

Εικόνες ντροπής καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός στο κτίριο που στεγάζεται το ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου.

Αίθουσες κλουβιά – ελλείψει χώρου – που μάλιστα μπάζουν νερά. Κουβάδες παντού, πλημμυρισμένες υποδομές, πρίζες και καλώδια γυμνά. Εκπαιδευτικοί και γονείς σε απόγνωση και τα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr που παρουσιάζει το ρεπορτάζ, εδώ και 13 χρόνια το κτίριο αυτό - που αποτελεί προσωρινή υποτίθεται λύση – είναι πληγή για την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς καθώς παρά τις πολλές και βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις καμία λύση δεν έχει ουσιαστικά δοθεί. Κάθε χρόνο που περνά τα παιδιά αυξάνονται και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

Το μοναδικό σ’ ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα ενιαίο Ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο Ηρακλείου φιλοξενεί σήμερα 115 παιδιά με ειδικές ανάγκες και 40 εκπαιδευτικούς.   

Προκειμένου κανένα παιδί να μη μείνει εκτός του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου εφευρίσκει χώρους για να στεγάσει τους πάντες. 

Εκπαιδευτικοί με όρεξη και μεράκι, προσπαθούν, σε αίθουσες ακατάλληλες και με τον κίνδυνο ειδικά σε ημέρες βροχερές να ελλοχεύει, να δώσουν στα παιδιά γνώσεις που τους είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Κι ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουν με νύχια και με δόντια, η πολιτεία υπόσχεται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιεί.

Η διεύθυνση του σχολείου οι εκπαιδευτικοί κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχουν προχωρήσει σε πλείστες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους ωστόσο μέχρι σήμερα καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kentro ygeias palama
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας
Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας που εμπλέκονταν στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών - Μέχρι σήμερα...
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας