Γονείς για άνοιγμα σχολείων: «Τελικά, μπορείτε και χειρότερα κ.Κεραμέως...»
«Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου τονίζουμε ότι θέλουμε τα σχολεία ανοικτά, θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε στο ύψιστο σημείο την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας»

«Δυστυχώς με οργή και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν όλοι οι φορείς των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον shelf test για την πρώτη εβδομάδα . Ακόμα κι αυτό όμως το ανεπαρκέστατο μέτρο δεν ήσασταν ικανοί να υλοποιήσετε»

Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα οι γονείς της ένωσης συλλόγων του Δήμου αμαρουσίου, συμπληρώνοντας ότι «στο Μαρούσι όπως σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στήθηκαν με κίνδυνο υγείας επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων, για να φύγουν άπραγοι αφού ΔΕΝ φροντίσατε να υπάρχει αρκετό απόθεμα διαθέσιμων τεστ, με την δικαιολογία ότι ήταν Σαββατοκύριακο (πρωτοφανές φαινόμενο πριν από την Δευτέρα ! )»

'Ολη η ανακοίνωση των γονέων Αμαρουσίου

Με τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων covid-19, το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, περιμέναμε με αγωνία μια ουσιαστική αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, να πάρει έστω «στο και πέντε» κάποια παραπάνω μέτρα για να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας και για να μπορέσουν να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου τονίζουμε ότι θέλουμε τα σχολεία ανοικτά, θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε στο ύψιστο σημείο την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Δυστυχώς με οργή και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν όλοι οι φορείς των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον shelf test για την πρώτη εβδομάδα . Ακόμα κι αυτό όμως το ανεπαρκέστατο μέτρο δεν ήσασταν ικανοί να υλοποιήσετε.

Στο Μαρούσι όπως σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στήθηκαν με κίνδυνο υγείας επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων, για να φύγουν άπραγοι αφού ΔΕΝ φροντίσατε να υπάρχει αρκετό απόθεμα διαθέσιμων τεστ, με την δικαιολογία ότι ήταν Σαββατοκύριακο (πρωτοφανές φαινόμενο πριν από την Δευτέρα ! )

Την ίδια στιγμή μέσα σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες που κρίνεται η ίδια υγεία όλων μας, υλοποιείται η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Γ΄ Λυκείου όπου οι μαθητές βιώνουν έναν άνισο ανταγωνισμό μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης που δημιούργησαν τραγικά μαθησιακά κενά.

Δυστυχώς για εμάς και τα παιδιά μας, μας εκπλήσσεται συνεχώς αρνητικά και αποδεικνύετε, ότι ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ….

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.

  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. - Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν RAPID και μοριακά τεστ PCR.

  • Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών KN95, απαραίτητες για την μετάλλαξη «Ο».

  • Κατάργηση του «παγκόσμιας αρνητικής πρωτοτυπίας» πρωτοκόλλου προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα 50% +1 ,στο οποία προστέθηκε μάλιστα 5νθήμερη καραντίνα, που οδηγεί με μαθηματικό τρόπο τους νοσούντες εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.

  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ , ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ. που διοργανώνουν οι οργανώσεις Γονέων και κηδεμόνων της Αθήνας .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

soutzoukakia-smirneika1-696x463.jpg
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα: Μια παραδοσιακή γεύση που γεμίζει το σπίτι με Ανατολίτικα αρώματα
Αφράτα, πικάντικα και γεμάτα άρωμα κύμινου, τα σουτζουκάκια Σμυρναίικα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της μικρασιατικής κουζίνας.
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα: Μια παραδοσιακή γεύση που γεμίζει το σπίτι με Ανατολίτικα αρώματα
γαριδακια
Σπιτικά γαριδάκια: Μια υγιεινή εκδοχή του αγαπημένο σνακ
Αν και τα έχουμε συνηθίσει έτοιμα στο σακουλάκι, η αλήθεια είναι πως μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά.
Σπιτικά γαριδάκια: Μια υγιεινή εκδοχή του αγαπημένο σνακ
γάτα
Θυμάται η γάτα σας ποιος είστε; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Σας έχει τύχει να δείτε ξανά μια αδέσποτη γάτα που είχατε ταΐσει ή χαϊδέψει, και εκείνη να τρέξει προς το μέρος σας σαν να σας γνωρίζει; Ίσως τότε να...
Θυμάται η γάτα σας ποιος είστε; Η απάντηση θα σας εκπλήξει