ΝΟΜΙΚΗ
Οταν οι κρατούμενοι μαθητές κάνουν σημαία την αλληλεγγύη

Εκπαιδευτικοί και μαθητές, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, έδειξαν την αλληλεγγύη τους και την ανθρωπιά τους, συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό, για την οικονομική βοήθεια μαθητή, ο οποίος πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό, ώστε να υποβληθεί σε απαραίτητη επέμβαση στα μάτια του.
Ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά των μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών. 
Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας «όχι μόνο για την οικονομική τους συνεισφορά, η οποία έγινε, κυριολεκτικά από το υστέρημά τους, μιας και οι κρατούμενοι ζήτησαν να βοηθήσουν και μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια αυτή! Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιούν έναν καφέ».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας    

Για την οικονομική ενίσχυση μαθητή σε σχολείο της Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές, οι οποίοι, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, έδειξαν την αλληλεγγύη τους και την ανθρωπιά τους, συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό, για την οικονομική βοήθεια μαθητή μας, ο οποίος πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό, ώστε να υποβληθεί σε απαραίτητη επέμβαση στα μάτια του.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές και τους μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών. 
Όχι μόνο για την οικονομική τους συνεισφορά, η οποία έγινε, κυριολεκτικά από το υστέρημά τους, μια και οι κρατούμενοι ζήτησαν να βοηθήσουν και μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια αυτή! Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιούν έναν καφέ.
Αλλά και για τα πολύ συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έστειλαν, μαζί με τα χρήματα, στο μαθητή, είτε ευχόμενοι για ανάρρωση, είτε ζωγραφίζοντας, βγάζοντας την ψυχή τους στην πράξη τους αυτή.
Θύμισαν σε εμάς, αλλά κυρίως στην κοινωνία, την ανάγκη ενίσχυσης που υπάρχει για το σχολείο τους, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των ίδιων των μαθητών και συνολικά των κρατουμένων. Μας θύμισαν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, άνθρωποι που είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία και την κοινωνία.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, ώστε το σχολείο των φυλακών και οι κρατούμενοι -μαθητές και μη- να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα