Θεσσαλονίκη: Μαθητές με κουκούλες προπηλάκισαν καθηγήτρια - τραυματισμός μαθητή!
Έντονη αναστάτωση και προβληματισμός από συνεχόμενα περιστατικά βίας επικρατεί στο 1ο και 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για βίαιη και προκλητική συμπεριφορά ομάδας μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος καταγγέλλει πως υπήρξε συμπλοκή δύο μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο από το οποίο τραυματίστηκε ο ένας εκ των δύο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, «ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο, φορώντας μάσκες full face εισέβαλε σε ώρα μαθήματος μέσα σε τμήμα της Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια είπαν ότι το έκαναν για -πλάκα- σε έναν φίλο τους – μαθητή της συγκεκριμένης τάξης».

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι:

Δεν είναι ευχάριστη η ανακοίνωση, όμως πρέπει να σας ενημερώσουμε. Πρωτόγνωρα και θλιβερά συμβάντα έγιναν στο σχολείο μας την τελευταία εβδομάδα, δημιουργώντας έντονη αναστάτωση και προβληματισμό σε όλους μας.

1. Σε συμπλοκή δύο μαθητών (ενός του 1ου Λυκείου με έναν του 2ου Λυκείου) προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των δύο με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

2. Ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο, φορώντας μάσκες full face εισέβαλε σε ώρα μαθήματος μέσα σε τμήμα της Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια είπαν ότι το έκαναν για «πλάκα» σε έναν φίλο τους – μαθητή της συγκεκριμένης τάξης.

3. Μαθητής του 1ου Λυκείου εισήρθε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου και όταν καθηγητής του 2ου Λυκείου του έκανε παρατήρηση για την εκεί παρουσία του και γιατί κάπνιζε απαιτώντας την παράδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου του, για να καλέσει τους γονείς του, άλλος μαθητής του 1ου Λυκείου -που επίσης βρισκόταν εκεί- επιτέθηκε φραστικά στον καθηγητή και τον απείλησε με σωματική βία δηλώνοντας μεγαλόφωνα ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου».

4. Έγινε προσπάθεια κατάληψης του σχολείου από 10 περίπου μαθητές, οι οποίοι αποφάσισαν -από μόνοι τους και χωρίς καμία εξουσιοδότηση ούτε καν του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου- να απαγορεύσουν την είσοδο όλων στο σχολείο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να παρασύρουν σε ψηφοφορία κατάληψης και τους υπόλοιπους μαθητές (360 τον αριθμό) δικαιολογώντας την πρόταση τους με ψευδείς και κατασκευασμένες αναφορές επεισοδίων για το προηγούμενο θέμα και όχι μόνο.

5. Αφού είχε ανοίξει η εξώπορτα του σχολείου, μετά από συνομιλίες μέλους του συλλόγου μας με τους επίδοξους καταληψίες, και ενώ ο διευθυντής κινήθηκε για να εισέλθει στο κτήριο του σχολείου, μαθητής τον εμπόδισε πιάνοντας τον από το χέρι και σπρώχνοντας τον. Ο Διευθυντής εισήλθε με μεγάλη δυσκολία στο κτήριο περνώντας ανάμεσα στους «παραταγμένους».

Πιστεύουμε σαν σύλλογος γονέων, πως ο ρόλος μας δεν είναι η απαθής παρακολούθηση των εξελίξεων. Κύριο καθήκον μας είναι να μεριμνούμε για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τα παιδιά μας, που φοιτούν στο σχολείο.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα της πλειοψηφίας των γονέων και των μαθητών, δηλώνουμε την απογοήτευση και την αγανάκτηση μας για όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του σχολείου μας και νοιώθουμε την ανάγκη να αποκηρύξουμε, με κάθε τρόπο, τη βία και την ανομία, ειδικά όταν αφορά έναν τόσο σημαντικό χώρο.
Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε πως το σχολείο δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός μεμονωμένου πολίτη, ιδιώτη ή μαθητή και σημειώνουμε πως δεν υπάρχει νομική κάλυψη σε όποιον, με έκνομες ενέργειες, καταλαμβάνει δημόσιο χώρο και αποκλείει – απαγορεύει, σε όλους τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς, την πρόσβαση και τη χρήση του χώρου αυτού.
Δηλώνουμε τη θέληση μας να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά και ως εκ τούτου παρέχουμε τη στήριξη μας στη διεύθυνση του σχολείου και το σχολικό συμβούλιο, προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την αποκατάσταση της ηρεμίας στον χώρο του σχολείου και την απερίσπαστη αφοσίωση μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού στο κύριο έργο τους – την μόρφωση.

θεωρούμε πως η ανομία και η ατιμωρησία είναι εκείνες που τρέφουν τέτοια φαινόμενα και λέμε -προς κάθε κατεύθυνση- ότι αν παρελπίδα επαναληφθούν ανάλογες παραβατικές ενέργειες στο μέλλον, από τις ίδιες ή άλλες μειοψηφίες, το λόγο δυστυχώς δεν θα έχει πλέον ούτε το σχολείο ούτε και ο σύλλογος μας, αλλά η δικαιοσύνη (όπως συμβαίνει για κάθε πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας).

Καλούμε τους γονείς, τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και τους ίδιους τους μαθητές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου ο ιερός χώρος του σχολείου να σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι και να αναβαθμιστεί σε αυτό που πρέπει να είναι: ένας ναός αφιερωμένος στη μόρφωση των παιδιών μας και μόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα