Σχολεία - Αχαΐα: Το «Σταύρος Νιάρχος» στηρίζει την εκπαίδευση Γυμνασίων στην Αγωγή της Συγχώρεσης
Η εκπαίδευση στη συγχώρεση και η εφαρμογή της επανορθωτικής πρακτικής έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και τη μείωση των συγκρούσεων ανάμεσα στους μαθητές

Η εκπαίδευση στη συγχώρεση και η εφαρμογή της επανορθωτικής πρακτικής έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και τη μείωση των συγκρούσεων ανάμεσα στους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά σε πολλά Γυμνάσια του Νομού Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Αχαΐας Θωμοπούλου Ιωάννας και τριάντα (30) εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καινοτόμο και πρωτοποριακό ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαίδευση στη Συγχώρηση».

Το πρόγραμμα έχει φέρει στην Ελλάδα και διευθύνει η Δρ. Πέλη Γαλίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλος, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ.  

Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Δρ. Γαλίτη διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήρθε φέτος και στην Πάτρα χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αποσκοπεί στην υγιή διαχείριση από τους μαθητές του θυμού, της απόρριψης, και κάθε άλλου αρνητικού συναισθήματος το οποίο προκύπτει μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία. 

Το πρόγραμμα «Αγωγή στη Συγχώρηση» έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν υγιείς σχέσεις συνεργασίας με τους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, βασισμένες στην αποδοχή και τον σεβασμό της έμφυτης αξίας του κάθε ανθρώπου. Επιπλέον τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν να διαχειρίζονται την αδικία και την απόρριψη, την βία και τον σχολικό εκφοβισμό και να ελαττώσουν τα τοξικά συναισθήματα του θυμού προς αυτούς που τους πλήγωσαν ή τους αδίκησαν, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους συμφιλίωσης και ειρήνης στις μελλοντικές γενιές. 

Η ερευνητική-εκπαιδευτική παρέμβαση ξεκίνησε με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Νομού Αχαΐας σε τρεις (3) συναντήσεις – εργαστήρια, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) διδακτικών ωρών που πραγματοποιήθηκαν 14-16 Οκτωβρίου 2021 και συνεχίζεται πλέον με την υλοποίηση του Προγράμματος στους μαθητές όλων των βαθμίδων σε δίωρη εβδομαδιαία βάση και θα διαρκέσει τέσσερις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του Greek Diaspora Fellowship Program με τίτλο «Trauma Transformation through Forgiveness Education» και παρέχει στους εκπαιδευτικούς δωρεάν πλούσιο υλικό καθοδήγησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιο
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
Οι καθυστερήσεις στα βιβλία “παγώνουν” τη μάθηση στα ΕΠΑΛ
Χωρίς βιβλία για ενάμιση μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στο Υπουργείο Παιδείας
σπυρος
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ο Σπύρος Αναστασιάδης στην κορυφή της ανώτατης εκπαίδευσης – Νέα θέση στην ΕΘΑΑΕ
Αντιπρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ο καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης - Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης