ΟΙΕΛΕ: Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κουρουτό
Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στον επί 24 χρόνια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό

Σε κλίμα οδύνης, εκατοντάδες άνθρωποι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ, απλοί πολίτες, μέλη της οικογένειας, απηύθυναν το τελευταίο αντίο στον  επί 24 χρόνια πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

Η κηδεία έλαβε χώρα στο παρεκκλήσι του Άη Γιάννη στο νεκροταφείο Σχηματαρίου.

«Ήταν μια σεμνή και λιτή τελετή, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο ίδιος. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος, επί πολλά χρόνια εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, που γνώριζε προσωπικά το Μιχάλη και με δυσκολία έκρυβε τη συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας», τονίζει η ΟΙΕΛΕ.

Αναλυτικά

Σε κλίμα οδύνης, εκατοντάδες άνθρωποι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ, απλοί πολίτες, μέλη της οικογένειας, απηύθυναν το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Κουρουτό, στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του κλάδου μας εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.

Η κηδεία έλαβε χώρα στο παρεκκλήσι του Άη Γιάννη στο νεκροταφείο Σχηματαρίου. Ήταν μια σεμνή και λιτή τελετή, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο ίδιος.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος, επί πολλά χρόνια εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, που γνώριζε προσωπικά το Μιχάλη και με δυσκολία έκρυβε τη συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας. 

Ο κλάδος ήταν σύσσωμος εκεί. Παραβρέθηκαν όλα σχεδόν τα μέλη των ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛ και των παραρτημάτων του Συλλόγου μας, εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από πολλά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία των συναδέλφων του από τη Λεόντειο Πατησίων, εκπρόσωποι του ΣΙΕΛΒΕ που κατέφθασαν από Θεσσαλονίκη.  

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε ξεχωριστά στο συνάδελφό μας, αγωνιστή Νιχάτ Χότσικα, ο οποίος αψήφησε τις δυσκολίες και τα περιοριστικά μέτρα και ταξίδεψε από τη Γερμανία για να αποδώσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες έδωσε μάχη για τη δικαίωσή    του. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση των παρευρισκόμενων, όταν έκανε την εμφάνισή του στο χώρο ο ιστορικός Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, Γιώργος Φυσάκης. 

Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι πρώην Υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Κώστας Γαβρόγλου, ο Γεν. Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Β1 Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και επί χρόνια νομικός παραστάτης της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.  

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλακης, πρώην Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και πρώην Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ιωάννα Χρήστου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Νίκου Φίλη Τάκης Κατσαρός και ο Πρώην Διευθυντής ΠΕ Α΄ Αθήνας Τάσος Παπαγεωργίου. Από εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων παραβρέθηκαν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΙΣ Θανάσης Ζαχόπουλος και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ Σοφοκλής Ξυνής.  

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η πρώην Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, η ΟΙΕΛΕ, ο ΣΙΕΛ και ο ΣΙΕΛΒΕ. 

stefi.jpg

Αποχαιρετιστήριες ομιλίες απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Αθηνών Χρήστος Νάκης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και μέλος του ΔΣ του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Γιώργος Χριστόπουλος και ο αδελφικός φίλος του Μιχάλη, γιατρός και ιεροψάλτης Γιώργος Ναούμ. 

Να είμαστε γεροί και ακμαίοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, να τιμήσουμε τους αγώνες του, να βαδίσουμε στο δρόμο που χάραξε. 

Αντίο Μιχάλη! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aniliki-katigorei-kathigiti-gia-seksoualiki-parenoxlisi.w_l_1.jpg
Νίσυρος: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα - «Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό»
Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του ήταν ένας 10χρονος μαθητής
Νίσυρος: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα - «Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό»