ειδική αγωγή σεμινάριο
Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/12, και ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος με στάση εργασίας

Μια σειρά σωματεία, ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, νοσοκομειακοί κλπ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 12:30 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με στάση εργασίας.

Ανάμεσα στα σωματεία είναι η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου, η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής κλπ

Η ανακοίνωση 

Προϋπολογισμός 2022: «Οι φτωχοί φτωχότεροι» και οι «πλούσιοι πλουσιότεροι», Πανεργατική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, Απεργιακή συγκέντρωση 16/12, 12:30 πλ. Κλαυθμώνος με 1-3 ώρες στάση εργασίας

Για άλλη μια χρονιά ο προϋπολογισμός που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή είναι βαθιά ταξικός, όπως ακριβώς γίνονταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της μνημονιακής εποχής ανεξαρτήτως σύνθεσης. Ο φετινός προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε τα βάρη:

Συγκεκριμένα:

• Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα "σπασμένα" από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

• Την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, τα "δωράκια" στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

• Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα, αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δισ. και συνολικά στα 7,5 δισ. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

• Τη στιγμή που το κύμα ακρίβειας σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στην τσέπη όλων των δημοσίων υπαλλήλων- μετά από τη συνολική μείωση του μισθού μας κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολογίας κλπ.), την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της διετίας 2016-2017- κανένα μέτρο δεν προβλέπεται από τον φετινό προϋπολογισμό για την στήριξη των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από την κατοικία τους (επίδομα σίτισης, στέγασης, μεταφορικά κλπ).

Μπορεί λοιπόν να προβλέπεται ανάπτυξη για φέτος στο 6,9% και του χρόνου στο 4,5%, οι εργαζόμενοι όμως δεν θα έχουν μερίδιο σε αυτή. Και ενώ ο προϋπολογισμός συνεχίζει στη συνηθισμένη αντιλαϊκή κατεύθυνση, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σιωπά, δεν αναδεικνύει το ζήτημα και δεν οργανώνει καμιά κινητοποίηση. Όμως, οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά από χώρους και έχουν αναγκάσει την εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της εργασίας, όπως και οι δικοί μας αγώνες για την αξιολόγηση, δείχνουν ότι καθόλου δεν έχει καμφθεί η αγωνιστική διάθεση για νικηφόρες αναμετρήσεις.

Γι' αυτό και ο νέος προϋπολογισμός της λιτότητας δεν πρέπει να περάσει στη σιωπή και χωρίς απεργιακή απάντηση. Σε αυτό το πλαίσιο: Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργία για το ζήτημα του προϋπολογισμού Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αποφασιστικά:

• Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίας 2016 -17. Να αποδοθούν άμεσα τα Μ.Κ. σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος, βάσει του οποίου ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.

• Να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους, μέχρι τις 23/12/2021, 13ος μισθός (δώρο Χριστουγέννων). Άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.

• Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση της λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης».

• Μέτρα στήριξης για όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται μακριά από την κατοικία τους: επίδομα σίτισης, στέγασης και δωρεάν μεταφορικά.

• Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία. Ούτε μια ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για όλες τις τάξεις και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

• Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών ώστε να καλυφθούν όλες λειτουργικές οι ανάγκες των σχολείων με ευθύνη του κράτους.

• Γενναία αύξηση των δαπανών, προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να λειτουργήσουν όλα τα Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων και όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/12, και ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος με 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την...
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές