Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
oikonomiki_olympiada_kefim
Διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας και φέτος στην Ελλάδα

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) διοργανωτής φορέας της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  στη χώρα μας, του διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου, με στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις νέες.

Η περσινή πρώτη διοργάνωση της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή 136 λυκείων όλων των τύπων και 1.005 μαθητών και μαθητριών από όλη την επικράτεια. Επίσης, στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα μέλος την ελληνικής ομάδας μπήκε στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει και φέτος την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε τέσσερα σκέλη:

Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με την στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας και διεξάγεται διαδικτυακά. Οι εγγραφές των σχολείων είναι ανοιχτές  την περίοδο Νοεμβρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022 και όσοι καθηγητές επιθυμούν μπορούν να εγγράψουν το σχολείο τους στον διαγωνισμό εδώ.
Περιφερειακός γύρος: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εταίρους της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην εκάστοτε περιοχή.

Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευτούν με έπαθλα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, και οι συμμετέχοντες με τις πέντε καλύτερες επιδόσεις του τελικού γύρου προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Οικονομικής Ολυμπιάδας φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στους νέους και τις νέες στη χώρα μας, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία τους στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία τους για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις.

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών Generation Y, Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., Inventio Consulting, MAPEI HELLAS Α.Ε.Β.Ε., Εκδόσεις Παπαζήση, Ella Resorts, Makios Logistics, IKTINOS HELLAS, Stream Global, και Siemens Healthineers.  Μάθετε περισσότερα για τη φετινή διοργάνωση στην ιστοσελίδα μας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το 2016 μέχρι σήμερα από το τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή περισσότερων από 15.000 μαθητών και μαθητριών από 337 λύκεια και διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και την Πολωνία, ενώ διευρύνεται διαρκώς και σε άλλες χώρες.


***
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΚΕΦίΜ: Αλόνα Τατάροβα | [email protected] | στ. 210 5238 373 | κιν. 697 3013 996

Το ΚΕΦίΜ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και το έργο του περιλαμβάνει ερευνητικά προγράμματα, εκδόσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο την αύξηση της ατομικής ελευθερίας για κάθε πολίτη. Μάθετε περισσότερα στο www.kefim.org.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο ανακοίνωσε ο Mητσοτάκης

Οικονόμου: Μπορεί να επεκταθεί η αργία και την Τετάρτη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα πεσμένα καλώδια - Πού συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος
Ισχυρή προειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τους πολίτες να μείνουν μακριά από πεσμένα καλώδια και στύλους
ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα πεσμένα καλώδια - Πού συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος
xionia-attiki-odos-egklovismenoi
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο
Μετά το χάος και την ταλαιπωρία, την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε από την Αττική Οδό ο Κ. Μητσοτάκης
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο