gymnasio vouliagmenis
Εγκύκλιος Αλ.Κόπτση για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών ΣΤ' Δημοτικού προκειμένου να εγγραφούν στα Γυμνάσια

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και ειδικά όσοι έχουν παιδιά που φοιτούν στη ΣΤ' Δημοτικού, θα πρέπει εντός του μήνα να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Αυτό ορίζει σχετική εγκύκλιος του Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση σχετικά με την χωροταξική κατανομή των μαθητών προκειμένου να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο. Στη συνέχεια οι διευθυντές θα προχωρήσουν σε επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 72367/ΓΔ4/17-6-2021 ΥΑ (Β΄ 2675), σας υπενθυμίζουμε ότι: «Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών…».

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις, και να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς και στην επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Στη χωροταξική κατανομή από τις Δ.Δ.Ε. μπορεί να συνδράμει η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» (https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr), που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Β΄- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και παράλληλα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή στα δημόσια Γυμνάσια της χώρας.

 

Δείτε την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ_προεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ «βαφτίζει» νέα πολεμικά πλοία – Η κλάση “Trump” και το μήνυμα ισχύος
Battleships 30.000–40.000 τόνων, υπερόπλα νέας γενιάς και σαφές γεωπολιτικό σήμα προς όλο τον κόσμο
Ο Ντόναλντ Τραμπ «βαφτίζει» νέα πολεμικά πλοία – Η κλάση “Trump” και το μήνυμα ισχύος
Υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Υπουργικό συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης με «σήμα» προς τους αγρότες και ατζέντα-φωτιά για το 2026
Στο σημερινό υπουργικό τα μηνύματα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τα δισεκατομμύρια των ενισχύσεων και τα πρώτα βαριά νομοσχέδια της νέας χρονιάς
Υπουργικό συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης με «σήμα» προς τους αγρότες και ατζέντα-φωτιά για το 2026
Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος
Το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος αναζητά προσωπικό για τον τον έλεγχο των διαστημικών δραστηριοτήτων και την εποπτεία των διαστημικών αντικειμένων!
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος
ΑΓΡΟΤΕΣ
Παραμερίζουν τα τρακτέρ οι αγρότες – Γιορτές με ανοιχτά μπλόκα
Διευκολύνουν τις μετακινήσεις των εκδρομέων, αλλά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματά τους
Παραμερίζουν τα τρακτέρ οι αγρότες – Γιορτές με ανοιχτά μπλόκα