Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
gymnasio vouliagmenis
Εγκύκλιος Αλ.Κόπτση για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών ΣΤ' Δημοτικού προκειμένου να εγγραφούν στα Γυμνάσια

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και ειδικά όσοι έχουν παιδιά που φοιτούν στη ΣΤ' Δημοτικού, θα πρέπει εντός του μήνα να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

Αυτό ορίζει σχετική εγκύκλιος του Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση σχετικά με την χωροταξική κατανομή των μαθητών προκειμένου να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο. Στη συνέχεια οι διευθυντές θα προχωρήσουν σε επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 72367/ΓΔ4/17-6-2021 ΥΑ (Β΄ 2675), σας υπενθυμίζουμε ότι: «Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών…».

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις, και να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς και στην επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.

Στη χωροταξική κατανομή από τις Δ.Δ.Ε. μπορεί να συνδράμει η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based «Χωροταξικό» (https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr), που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Β΄- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και παράλληλα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή στα δημόσια Γυμνάσια της χώρας.

 

Δείτε την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης