alimos-sxoleio-thermansi
Πού εδράζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής Αλίμου και του λυκειάρχη; - Ο αρμόδιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ενήμερος για όσα έχουν συμβεί στο σχολείο

Η δημόσια καταγγελία, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο facebook ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος, καταγγέλλει τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Αλίμου ότι αρνήθηκε να ενεργοποιήσει τη θέρμανση στο σχολείο, αποφασίζοντας παράλληλα να «επιληφθεί του θέματος» πηγαίνοντας στη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωραρίου, για να... γυρίσει τον διακόπτη. Κίνηση η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς έως «επικοινωνιακό σόου».

Αλλά χαρακτηρίστηκε και «απαράδεκτη» διότι «το σχολείο είναι μία δημόσια υπηρεσία, στην οποία ο δήμαρχος δεν έχει κανέναν λόγο να βρεθεί χωρίς πρότερη συνεννόηση με τον διευθυντή και να τραβήξει βίντεο χωρίς άδεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων» όπως δηλώνει στο alfavita.gr ο Δημήτρης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με την παράταξη «Άλιμος: "Εδώ ζούμε"» και συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

«Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και σίγουρα δεν είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως αυτό που ανήρτησε ο κ. δήμαρχος, τα οποία δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα στην κοινωνία» μας λέει ο κ. Δόγκας χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση του βίντεο ως «επικοινωνιακό σόου του δημάρχου».

Να σημειωθεί ότι ο καυστήρας εξυπηρετεί τόσο το 2ο Λύκειο όσο και το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου, καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται και μάλιστα βρίσκεται σε χώρο του Γυμνασίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος στο βίντεο επιρρίπτει ευθύνες μόνο στον λυκειάρχη...

Δείτε το βίντεο:

Η κόντρα

Πληροφορίες λένε ότι εδώ και κάποιο διάστημα, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και του σχολείου.

Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο δήμος αρνήθηκε να καλύψει τιμολόγιο ύψους 400 ευρώ για γραφική ύλη που προσκόμισε ο διευθυντής του σχολείου, λέγοντας ότι δεν προτιμήθηκε ο προμηθευτής που είχε οριστεί από τον δήμο.

Η τελευταία αφορμή δόθηκε από δύο φουσκωμένους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Οι διευθυντές των σχολείων, φοβούμενοι τυχόν διαρροή φυσικού αερίου, αφού οι λογαριασμοί κάλυπταν διάστημα κατά το οποίο τα σχολεία δεν λειτουργούσαν λόγω κορονοϊού, ζήτησαν από τον δήμο να γίνει έλεγχος των εγκαταστάσεων από τεχνικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και αν είναι ασφαλής η λειτουργία του καυστήρα.

Οι τεχνικοί επισκέφθηκαν το σχολείο, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους διευθυντές για το τι έδειξε ο έλεγχος. Αντίθετα, οι δύο διευθυντές έλαβαν επιστολή από τη σχολική επιτροπή του Δήμου, με... υποδείξεις σε αυστηρό ύφος για το ότι πρέπει να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση.

Ο διευθυντής του Λυκείου αντέδρασε στέλνοντας απαντητική επιστολή, στην οποία τόνισε ότι δεν είναι υπάλληλος του δήμου και ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν ατύχημα στον καυστήρα.

Μάλιστα, ξαναέστειλε επιστολή προς τον δήμο, λέγοντας ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται και ζητώντας να πάει ξανά τεχνικός να ελέγξει τον καυστήρα.

Χθες το βράδυ, ο δήμαρχος μπήκε στο σχολείο, και ανέβασε το παραπάνω βίντεο, στο οποίο επιτίθεται σφόδρα στον διευθυντή του Λυκείου φτάνοντας στο σημείο να πει ότι θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος», ενώ κάλεσε και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί «η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή».

Ωστόσο, πίσω από την άνευ ουσίας διαμάχη, αφού το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με διάλογο και συνεννόηση, κρύβεται πιθανότατα η πρωτοβουλία του λυκειάρχη να ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς για το πώς δαπανώνται τα κονδύλια για τα σχολεία, όπως λένε στο alfavita.gr ασφαλείς πληροφορίες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για το ζήτημα είναι ενήμερος και ο αρμόδιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων
Αν τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων είναι ευκολότερα ή είναι δυσκολότερα θα πετύχουν περισσότεροι ή λιγότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ;
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων
συνταξεις.jpg
Οι προϋποθέσεις για σύνταξη έως εννέα χρόνια νωρίτερα!
Μικρότερα όρια ηλικίας ως και 9 έτη, μαζί και μεγαλύτερη  σύνταξη με κέρδος που αγγίζει τα 250 ευρώ τον μήνα, κρύβουν οι εξαγορές του πλασματικού...
Οι προϋποθέσεις για σύνταξη έως εννέα χρόνια νωρίτερα!
cern-lhd01.png
CERN: Θέσεις πρακτικής άσκησης για Ελληνες φοιτητές - Σε ποια προγράμματα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων όπως φυσική, μηχανική και επιστήμες...
CERN: Θέσεις πρακτικής άσκησης για Ελληνες φοιτητές - Σε ποια προγράμματα