alimos-sxoleio-thermansi
Πού εδράζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής Αλίμου και του λυκειάρχη; - Ο αρμόδιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ενήμερος για όσα έχουν συμβεί στο σχολείο

Η δημόσια καταγγελία, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο facebook ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος, καταγγέλλει τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Αλίμου ότι αρνήθηκε να ενεργοποιήσει τη θέρμανση στο σχολείο, αποφασίζοντας παράλληλα να «επιληφθεί του θέματος» πηγαίνοντας στη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωραρίου, για να... γυρίσει τον διακόπτη. Κίνηση η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς έως «επικοινωνιακό σόου».

Αλλά χαρακτηρίστηκε και «απαράδεκτη» διότι «το σχολείο είναι μία δημόσια υπηρεσία, στην οποία ο δήμαρχος δεν έχει κανέναν λόγο να βρεθεί χωρίς πρότερη συνεννόηση με τον διευθυντή και να τραβήξει βίντεο χωρίς άδεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων» όπως δηλώνει στο alfavita.gr ο Δημήτρης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με την παράταξη «Άλιμος: "Εδώ ζούμε"» και συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

«Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και σίγουρα δεν είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως αυτό που ανήρτησε ο κ. δήμαρχος, τα οποία δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα στην κοινωνία» μας λέει ο κ. Δόγκας χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση του βίντεο ως «επικοινωνιακό σόου του δημάρχου».

Να σημειωθεί ότι ο καυστήρας εξυπηρετεί τόσο το 2ο Λύκειο όσο και το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου, καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται και μάλιστα βρίσκεται σε χώρο του Γυμνασίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος στο βίντεο επιρρίπτει ευθύνες μόνο στον λυκειάρχη...

Δείτε το βίντεο:

Η κόντρα

Πληροφορίες λένε ότι εδώ και κάποιο διάστημα, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και του σχολείου.

Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο δήμος αρνήθηκε να καλύψει τιμολόγιο ύψους 400 ευρώ για γραφική ύλη που προσκόμισε ο διευθυντής του σχολείου, λέγοντας ότι δεν προτιμήθηκε ο προμηθευτής που είχε οριστεί από τον δήμο.

Η τελευταία αφορμή δόθηκε από δύο φουσκωμένους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Οι διευθυντές των σχολείων, φοβούμενοι τυχόν διαρροή φυσικού αερίου, αφού οι λογαριασμοί κάλυπταν διάστημα κατά το οποίο τα σχολεία δεν λειτουργούσαν λόγω κορονοϊού, ζήτησαν από τον δήμο να γίνει έλεγχος των εγκαταστάσεων από τεχνικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και αν είναι ασφαλής η λειτουργία του καυστήρα.

Οι τεχνικοί επισκέφθηκαν το σχολείο, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους διευθυντές για το τι έδειξε ο έλεγχος. Αντίθετα, οι δύο διευθυντές έλαβαν επιστολή από τη σχολική επιτροπή του Δήμου, με... υποδείξεις σε αυστηρό ύφος για το ότι πρέπει να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση.

Ο διευθυντής του Λυκείου αντέδρασε στέλνοντας απαντητική επιστολή, στην οποία τόνισε ότι δεν είναι υπάλληλος του δήμου και ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν ατύχημα στον καυστήρα.

Μάλιστα, ξαναέστειλε επιστολή προς τον δήμο, λέγοντας ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται και ζητώντας να πάει ξανά τεχνικός να ελέγξει τον καυστήρα.

Χθες το βράδυ, ο δήμαρχος μπήκε στο σχολείο, και ανέβασε το παραπάνω βίντεο, στο οποίο επιτίθεται σφόδρα στον διευθυντή του Λυκείου φτάνοντας στο σημείο να πει ότι θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος», ενώ κάλεσε και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί «η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή».

Ωστόσο, πίσω από την άνευ ουσίας διαμάχη, αφού το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με διάλογο και συνεννόηση, κρύβεται πιθανότατα η πρωτοβουλία του λυκειάρχη να ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς για το πώς δαπανώνται τα κονδύλια για τα σχολεία, όπως λένε στο alfavita.gr ασφαλείς πληροφορίες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για το ζήτημα είναι ενήμερος και ο αρμόδιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα