Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
7o dimotiko irakleiou
Καθυστερεί, όπως όλα δείχνουν, η αποκατάσταση των ζημιών στο σεισμόπληκτο 7ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου - Οι μαθητές θα εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε πέντε διαφορετικά σχολεία μέχρι το τέλος της χρονιάς - Τι δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ούτε στα τέλη Νοεμβρίου, όπως ήταν η αρχική δέσμευση δεν θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, μαθητές του σεισμόπληκτου, 7ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, οι οποίοι εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε πέντε διαφορετικά σχολεία, με ότι ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει η έναρξη εργασιών αποκατάστασης στο σχολείο τους, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών στο πλαίσιο μεγάλης εργολαβίας η οποία θα τρέξει για ένα «πακέτο» σχολείων, συνολικού, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως έχει ειπωθεί, ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες από το 7ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται πρώτο στην σχετική λίστα, ενώ όπως εκτιμάται οι εργασίες επισκευής του σχολείου το οποίο παρουσιάζει ρωγμές και όχι μόνο, θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο, κάτι που σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, πριν τον Σεπτέμβριο του 2022!

Ενώ στη περίπτωση που κριθεί ότι απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις στο πλαίσιο της μελέτης στατικής επάρκειας, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, γεγονός που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στο λαβωμένο από τον ισχυρό σεισμό σχολείο.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει νέα αναστάτωση στους γονείς μαθητών, με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σοφία Βασιλάκη, να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες.

«Λογικά, η χρονιά θεωρείται …χαμένη για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τους, τη φετινή σχολική χρονιά» δήλωσε η κ. Βασιλάκη, ενώ την ίδια ώρα γίνονται συζητήσεις για την εξασφάλιση και τοποθέτηση κοντέινερ στο λιμάνι του Ηρακλείου, δίπλα από το λούνα πάρκ, για την φιλοξενία του συνόλου των μαθητών.

Πάντως και στο επίμαχο ζήτημα των κοντέινερ καταγράφονται …εμπόδια καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εξασφαλιστεί τα 15 κοντέινερ που απαιτούνται για την κάλυψη των σχολικών αναγκών.

Οι τάξεις του σεισμόπληκτου 7ου δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο  παρακολουθούν μαθήματα στα 17ο, 30ο, 8ο, 16ο και σε μία αίθουσα ειδικού σκοπού στο 53ο και 54ο, δημοτικά σχολεία της πόλης.

 Η απόφαση έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους γονείς και προβληματισμό, καθώς οι συγχωνεύσεις αυτές εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν, εν μέσω πανδημίας, αναδεικνύουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά

Στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV μίλησαν η κ. Σοφία Βασιλάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου και ο κ. Χρήστος Ιατρούδης, Δ/ντης του σχολείου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
«Τα συνολικά κενά στο Ρέθυμνο ήταν 140 πριν τα Χριστούγεννα και μόνο την πρώτη εβδομάδα προστέθηκαν 40 απουσίες εκπαιδευτικών λόγω COVID» είπε ο ΣΕΠΕ...
Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
Σε πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπονται εκπαιδευτικοί δημοτικού σχολείου επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους...
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά