Νίκος Φίλης - Ντόρα Μπακογιάννη: Με κοινή φωνή υπέρ του εμβολιασμού
Στην διάρκεια της συζήτησης Φίλη-Μπακογιάννη, υπήρξε συμφωνία για την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ ο κ. Φίλης έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία και των πολυπληθών τμημάτων καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στην κυρία Κεραμέως και στις άτοπες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις.

Κοινή φωνή να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν αλλά και να προσέλθουν για την 3η δόση του εμβολίου οι εμβολιασμένοι, «εξέπεμψαν» σήμερα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Φίλης.

Όπως είπαν στην διάρκεια της συζήτησης τους με τον Γιώργο Παπαδάκη, ακόμη και έναν άνθρωπο να πείσουν με τις παρεμβάσεις τους θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλαπλές εκκλήσεις -ακόμη και μέσω παραδειγμάτων από τον περίγυρο τους- να εμβολιαστούν οι πολίτες κάθε ηλικίας, οι εγκυμονούσες, οι ασθενείς με αυτοάνοσο, οι ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν βεβαιώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που να δημιουργεί σκεπτικισμό και ανησυχία για το εμβόλιο.  

Στην διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συμφωνία για την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ ο κ. Φίλης έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία και των πολυπληθών τμημάτων καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στην κυρία Κεραμέως και στις άτοπες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις. Είναι παράλογο, είπε, να παίρνονται τέτοια μέτρα εν μέσω δραματικής κορύφωσης της πανδημίας. Ιδιαίτερα όταν πάνω από 40.000 παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν προσβληθεί από τον ιό τους δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων και καθημερινά το 25%-30% των κρουσμάτων σημειώνονται στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ετών. 

Ο Νίκος Φίλης είχε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες άρθρο υπέρ της αναγκαιότητας της 3ης «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου στην Εφημερίδα των Συντακτών και με αυτή την αφορμή η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει την κοινή συνέντευξη.

Το βίντεο και το σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού, εδώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ιράν-Ισραήλ, καθώς η Ουάσινγκτον επεμβαίνει ενεργά και η διεθνής...
Αιφνιδιαστική προειδοποίηση Τραμπ: Εκκενώστε την Τεχεράνη
ΣΧΟΛΕΙΟ
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η επόμενη μισθοδοσία
xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης