pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
«Η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής για την αξιολόγηση κρίθηκε ότι δε θα είναι αποτελεσματική στην παρούσα στιγμή, μετά την απόφαση του εφετείου» υποστηρίζει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποφάσισε να ακολουθήσει την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ για παύση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση απορρίπτοντας ωστόσο την προταση για κατάθεση ενιαίων κειμένων.

Αντίθετα, υποστηρίζει ότι «Είναι καίριας σημασίας  να διασφαλιστεί ότι σε κάθε σχολική μονάδα θα φανούν τα προβλήματα των σχολείων, τα οποία σκοπίμως αποκρύπτονται από την παρούσα αξιολόγηση την οποία επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας».

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ολομέλεια των προέδρων την 17η Οκτωβρίου 2021, αποφασίστηκε η μη συνέχιση της απεργίας - αποχής και η εξέλιξη του αγώνα συμπράττοντας με τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ ΔΟΕ.

Ζητήθηκε από τους πρόεδρους των ΣΕΕΠΕΑ να επικυρώσουν τις προτάσεις τους συγκαλώντας Δ.Σ., όσοι ήδη δεν το είχαν πράξει.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα λάβαμε τις αποφάσεις των Δ.Σ., οι οποίες κατά πλειοψηφία επισφραγίζουν την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων περί  συνέχισης του αγώνα απέναντι στον αυταρχισμό και  τον εκφοβισμό της  εκπαιδευτικής κοινότητας από το Υπουργείο Παιδείας.

Η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής για την αξιολόγηση κρίθηκε ότι δε  θα είναι αποτελεσματική  στην παρούσα στιγμή,  μετά την απόφαση του εφετείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. η πρόταση για κατάθεση  κατευθυντηρίων γραμμών για την αξιολόγηση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ  σε ενιαίο κείμενο θα έθετε σε κίνδυνο την ενότητα των συλλόγων διδασκόντων στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ - ΕΒΠ.  Για το λόγο αυτό ζητάμε από τα μέλη μας να συμπράξουν με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στα ήδη υπάρχοντα κείμενα που έχουν προταθεί.  

Είναι καίριας σημασίας  να διασφαλιστεί ότι σε κάθε σχολική μονάδα θα φανούν τα προβλήματα των σχολείων, τα οποία σκοπίμως αποκρύπτονται από την παρούσα αξιολόγηση την οποία επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ζητήματα όπως η ύπαρξη των αναπληρωτών αποκαλύπτουν χρόνιες ανάγκες και δεν έχουν σταθερή βάση στα σχολεία, η έλλειψη προσωπικού, οι άθλιες κτηριακές συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε πολλά σχολεία, οι συμπτύξεις τμημάτων, οι ελλείψεις εποπτικού υλικού και αναλυτικών προγραμμάτων στην ειδική εκπαίδευση, η απουσία έγκαιρης επιμόρφωσης για τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, οι οποίοι εργάζονται στη γενική (εξειδικευμένη, ΣΔΕΥ) και ειδική εκπαίδευση, βαραίνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας κι όχι τους εργαζόμενους και τις σχολικές μονάδες.

Να σημειωθεί πως οι άθλιες κτιριακές συνθήκες δεν πρόκειται μα διορθωθούν ούτε με το θεσμό των χορηγών ούτε με την ιδιωτική πρωτοβουλία και πως το ΥΠΑΙΘ θα πρέπει να πάψει  να αποπροσανατολίζει τον κόσμο και να ποντάρει στην τυχούσα άγνοια.

Η δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων δεν υφίστανται σ' ένα δημοκρατικό κ γνήσια εκπαιδευτικό κράτος. Αυτό είναι που επικοινωνούν όλες οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, εκ των οποίων φυσικά και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Η επιχειρούμενη φίμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο πόλεμος προς τους εκπροσώπους αυτών, ο οποίος ξεκίνησε με την παντελή έλλειψη διαλόγου από πλευράς ΥΠΑΙΘ προς τις εκπαιδευτικές  ομοσπονδίες, η διάλυση των υπηρεσιακών συμβουλίων από εκλεγμένους αιρετούς  και η αντικατάσταση τους με δοτούς είναι μόνο η αρχή αυτού που επιχειρείται και φυσικά αφορά συνολικά τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι αποκλειστικά την εκπαίδευση.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν στοχεύει στην γόνιμη αξιολόγηση που κανείς μας δεν αρνήθηκε αλλά στη δημιουργία ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για τη μόρφωση των παιδιών αυτής της χώρας.

Η διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης,

Η υποστήριξη των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,

Η έκφραση της ελεύθερης γνώμης,

Είναι ο δρόμος προς τη δημοκρατία!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

fysiki_agogi
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής προανήγγειλε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση