Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Υποτροφίες
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, χορηγεί 7 θέσεις υποτροφίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, χορηγεί 7 θέσεις υποτροφίας στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών Ι.Κ.Υ. σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας (Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας), ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες ερευνητές, κατόχους τίτλου σπουδών επιπέδου Μάστερ ή ισοδύναμου, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών τού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας (European University Institute Doctoral Programme), σε ένα από τους παρακάτω επιστημονικούς τομείς:

  1. Ιστορίας και Πολιτισμού
  2. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  3. Νομικών Επιστημών
  4. Οικονομικών Επιστημών

Για την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην ειδική πλατφόρμα του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2022 και, εν συνεχεία, υποβολή σε έντυπη μορφή, στο Ι.Κ.Υ., με καταληκτική ημερομηνία την 11η Φεβρουαρίου 2022, αντιγράφου της αίτησης και των λοιπών δικαιολογητικών, ως αυτά ορίζονται στη σχετική συνημμένη  πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2022 -2023.

Η διάρκεια της υποτροφίας τού Ι.Κ.Υ. για διδακτορικές σπουδές ορίζεται σε 36 κατ’ ανώτατο όριο διαδοχικούς μήνες και εξαρτάται από την επίδοση του υποτρόφου κατά την διάρκεια των σπουδών του. Στην περίπτωση που οι διδακτορικές σπουδές ολοκληρωθούν επιτυχώς σε διάστημα μικρότερο των 36 μηνών, η διάρκεια της υποτροφίας τού Ι.Κ.Υ. περιορίζεται στον πραγματικό χρόνο που απαιτήθηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών.

Οικονομικές παροχές

Κατά την διάρκεια της υποτροφίας τού Ι.Κ.Υ., χορηγούνται:

I. Τροφεία: Μηνιαίο ποσό ύψους χιλίων ογδόντα εννέα ευρώ και είκοσι ενός λεπτών (1.089,21€) για την κάλυψη μέρους των δαπανών διαβίωσης. Καταβάλλεται μηνιαίως ή, κατά προτίμηση, τριμηνιαίως, υπό την προϋπόθεση εγγραφής και ικανοποιητικής προόδου στο εγκεκριμένο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας.

II. Δαπάνες ασφάλισης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Ετήσιο ποσό ύψους τετρακοσίων πενήντα ευρώ (€ 450,00), κατ’ ανώτατο όριο, για την κάλυψη μέρους της ενδεχόμενης δαπάνης ασφάλισης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χορηγείται στους εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας υποτρόφους οι οποίοι παρουσιάζουν ικανοποιητική πρόοδο και δεν διαθέτουν κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλισης. Καταβάλλεται εντός του πρώτου τριμήνου εκάστου ακαδημαϊκού έτους σπουδών, βάσει παραστατικού που αποδεικνύει την καταβολή και το πραγματικό κόστος και το διάστημα ασφαλιστικής κάλυψης, I

II. Δαπάνες πρώτης εγκατάστασης: Κατ’ αποκοπή ποσό ύψους 250 ευρώ (€ 250,00) για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης στον τόπο σπουδών. Χορηγείται άπαξ μετά την έναρξη της υποτροφίας.

Το ποσό της υποτροφίας καταβάλλεται στον Υπότροφο από το Ι.Κ.Υ. μέσω εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε Τράπεζα της ημεδαπής και στον οποίο ο Υπότροφος είναι μοναδικός δικαιούχος ή πρώτος συνδικαιούχος. Τυχόν τραπεζικά έξοδα θα βαρύνουν τον υπότροφο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας είναι ένα ομοταγές προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ακαδημαϊκό κέντρο σπουδών και έρευνας σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.  Το ελληνικό κράτος, ως κράτος μέλος τού Ε.Π.Ι., χορηγεί, υποτροφίες σε Έλληνες ερευνητές εισαχθέντων στα προγράμματα του Ε.Π.Ι.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Κ.Υ. ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών υλοποιεί δύο (2) προγράμματα υποτροφιών:

  1. Διδακτορικών σπουδών, και
  2. Μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης, στους τομείς που αντιστοιχούν στα τέσσερα τμήματα του Ε.Π.Ι. (Ιστορίας και Πολιτισμού, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών).

Η προκήρυξη για τις υποτροφίες

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

«Πήρε φωτιά» το ΕΠΑΛ – Σύρραξη, καπνογόνα και τραυματισμός μαθητή
Η σπίθα που φέρεται πως άναψε τα αίματα ήταν η διαμάχη μεταξύ 15χρονου μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ και εξωσχολικού για τα μάτια μιας κοπέλας (!).
«Πήρε φωτιά» το ΕΠΑΛ – Σύρραξη, καπνογόνα και τραυματισμός μαθητή