Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, ο συγγραφέας, κριτικός και εκδότης, Διονύσιος N. Μουσμούτης

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο συγγραφέας, κριτικός και εκδότης, Διονύσιος N. Μουσμούτης.  

Toν Αύγουστο του 2020 εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση διδασκόντων Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσής του στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

Προσφώνηση από τον Πρύτανητου Εθνικού κα ιΚαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο. 

Χαιρετισμός από την τ. Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ομότιμη καθηγήτρια Χρ. Σταματοπούλου - Βασιλάκου. 

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον επίτιμο καθηγητή Βάλτερ Πούχνερ. 

Αναγόρευση του τιμωμένου: 
 
-Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθηγητή Ιωσήφ Βιβιλάκη. 

-Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη. 
 
Ομιλία του τιμωμένου με τίτλο: «Τα Επτάνησα και το θέατρο». 
 
Ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης είναι συγγραφέας, κριτικός και εκδότης – διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου 1960, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου, στο Εθνικό Θέατρο και παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων στην RADA (1977-1982). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Φιλοσοφική και Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ (1980-1985). Κατά τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε στο Κέντρο Τύπου Μείζονος Ελληνισμού, όπου ανέλαβε αργότερα την αρχισυνταξία του μηνιαίου περιοδικού Ελληνικός Κόσμος.  

Από το 1990 ασχολήθηκε με τον χώρο των επιχειρήσεων, είτε δικής του ευθύνης, είτε εργαζόμενος  ως διευθυντικό στέλεχος. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει μελετήματα και άρθρα που αφορούν τα νεοελληνικά γράμματα, το θέατρο καθώς και πολλές κριτικές (άνω των 1000).  

Τα κείμενά του –μελετήματα, δοκίμια και κριτικές– έχουν δημοσιευθεί σε ποικίλα περιοδικά και εφημερίδες (ενδεικτικά αναφέρονται οι εφημερίδες Η Καθημερινή, To Bήμα, Ελευθεροτυπία και οι περιοδικές εκδόσεις Ελληνικός Κόσμος, Επίλογος, Επτανησιακά Φύλλα, Πόρφυρας, Κεφαλληνιακά Χρονικά, Νέα Εστία, Οδός Πανός, Περίπλους, Κ (Περιοδικό Κριτικής Λογοτεχνίας και Τεχνών), Διαβάζω, Ιστορία Εικονογραφημένη, Επίλογος, Index, Ακτή, Πάροδος, Μουσικός Ελληνομνήμων, Ιονικά Ανάλεκτα, Νέα Ευθύνη, Σίσυφος, Φρέαρ, Παράβασις, O Κόντε Σπουργίτης κ.ά.) καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων, επετειακούς, αφιερωματικούς τόμους και συλλογικά έργα. Έχει επιμεληθεί αφιερώματα για τους Διονύσιο Σολωμό, Ανδρέα Κάλβο, Ούγκο Φόσκολο, Νίκο Καββαδία, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Οδυσσέα Ελύτη καθώς και για το ιστορικό και το αστυνομικό μυθιστόρημα, την ταξιδιωτική λογοτεχνία κ.ά., τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Διαβάζω και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. 

Από το 1975 αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο της Ζακύνθου (στις εφημερίδες Πρόοδος, Ερμής, Ημέρα τση Ζάκυθος), ενώ έχει συνεργαστεί και με την εφημερίδα της Κέρκυρας Ενημέρωση. Από το 2000 έως το 2002 εξέδιδε την ετήσια έκδοση Ζάκυνθος, Λογοτεχνικό Ιστορικό και Λαογραφικό Ημερολόγιο. Έχει ανθολογήσει σύγχρονους ζακυνθινούς ποιητές στο Ελληνομουσείον / Ακτή.  

Eίναι μέλος πολλών εταιρειών, επιστημονικών σωματείων, οργανισμών και πολιτιστικών φορέων, όπως της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος, της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου «Ωδείον Αθηνών», του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο κ.ά. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Διετέλεσε επίσης μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια ΜΜΕ καθώς και μεγάλων εταιρειών.

Το 2011 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Δοκιμίου του Ιδρύματος Ουράνη για το βιβλίο του Ούγκο Φόσκολο, Ιστορικά και βιογραφικά παραλειπόμενα. Για το έργο του έχει δημοσιευθεί σε έγκυρα έντυπα εκτενής κριτικογραφία. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00, στον σύνδεσμο https://youtu.be/QDlG_UIBn48.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
kerameos
Επέτειος του '21: Ολοκληρώθηκε το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας
«Γιορτάζουμε την επέτειο του ’21 μέσα από τις τέχνες, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας» Ολοκληρώνεται το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για το 1821 του...
Επέτειος του '21: Ολοκληρώθηκε το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας
kapravelos
Καπραβέλος: Στο δεύτερο κύμα πέθαναν άνθρωποι περιμένοντας να χειρουργηθούν
«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο», δήλωσε ο Ν. Καπραβέλος
Καπραβέλος: Στο δεύτερο κύμα πέθαναν άνθρωποι περιμένοντας να χειρουργηθούν