Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022.

Με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τριών ηλιακών κατηγοριών 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών, για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι βασικοί άξονες περιεχομένου της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι:

 Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

 Ελλάδα 2004-Αθήνα 2004,

 Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022. Οι προτεινόμενες διδακτικές ώρες δεν επιφέρουν αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των σχολείων, καθώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον/την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής:

 Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αξιοποιώντας τις σχετικές διδακτικές ενότητες που εμπεριέχονται στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπιακά Ιδεώδη, Αξίες του αθλητισμού κ.ά.).

 Μέσω των διδακτικών αντικειμένων Πολιτισμός και Δραστηριότητες για τη Δ/θμια Εκπ/ση.

 Ως διαθεματική – διεπιστημονική δραστηριότητα μέσω άλλων μαθημάτων (π.χ. μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από́ την Ελληνική́ Ολυμπιακή́ Επιτροπή́ (Ε.Ο.Ε.) και την Εθνική́ Ολυμπιακή́ Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα προτείνεται (α) να είναι κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και (β) να αναπτύσσουν πλαίσιο συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Οι 7 προϋποθέσεις

1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν για τους/τις μαθητές και μαθήτριες και να εξασφαλίζεται η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

2. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

3. Να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα και να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών.

4. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφηση, η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.

5. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

6. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υλοποιείται με την παρουσία του/της εκπαιδευτικού́της Φυσικής Αγωγής και η διάρκειά του εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων να μην υπερβαίνει συνολικά τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

Δείτε την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ισραήλ χτύπημα
Ισραήλ: Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή - Οκτώ νεκροί
Από την αιματηρή επίθεση μία 70χρονη γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ένας 20χρονος άντρας σε σοβαρή κατάσταση και ένα 14χρονο αγόρι σε μέτρια...
Ισραήλ: Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή - Οκτώ νεκροί
κρήτη κατάληψη
Κρήτη: Τρίτη ημέρα κατάληψης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο
Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους, όπως υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το προεδρικό διάταγμα...
Κρήτη: Τρίτη ημέρα κατάληψης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο
asthenoforo ekav
Τραγωδία! Νεκρός μαθητής Γυμνασίου: «θα θυμόμαστε πάντα το ήθος και το χαμόγελό σου. Καλό Παράδεισο»
Η είδηση του θανάτου του ανήλικου έχει προκαλέσει σοκ στους συμμαθητές και τους καθηγητές του, που αδυνατούν να πιστέψουν τον πρόωρο και τραγικό χαμό...
Τραγωδία! Νεκρός μαθητής Γυμνασίου: «θα θυμόμαστε πάντα το ήθος και το χαμόγελό σου. Καλό Παράδεισο»