ειδική αγωγή σεμινάριο
Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022.

Με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τριών ηλιακών κατηγοριών 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών, για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι βασικοί άξονες περιεχομένου της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι:

 Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

 Ελλάδα 2004-Αθήνα 2004,

 Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022. Οι προτεινόμενες διδακτικές ώρες δεν επιφέρουν αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των σχολείων, καθώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον/την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής:

 Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αξιοποιώντας τις σχετικές διδακτικές ενότητες που εμπεριέχονται στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπιακά Ιδεώδη, Αξίες του αθλητισμού κ.ά.).

 Μέσω των διδακτικών αντικειμένων Πολιτισμός και Δραστηριότητες για τη Δ/θμια Εκπ/ση.

 Ως διαθεματική – διεπιστημονική δραστηριότητα μέσω άλλων μαθημάτων (π.χ. μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από́ την Ελληνική́ Ολυμπιακή́ Επιτροπή́ (Ε.Ο.Ε.) και την Εθνική́ Ολυμπιακή́ Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα προτείνεται (α) να είναι κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και (β) να αναπτύσσουν πλαίσιο συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Οι 7 προϋποθέσεις

1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν για τους/τις μαθητές και μαθήτριες και να εξασφαλίζεται η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

2. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

3. Να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα και να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών.

4. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφηση, η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.

5. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

6. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υλοποιείται με την παρουσία του/της εκπαιδευτικού́της Φυσικής Αγωγής και η διάρκειά του εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων να μην υπερβαίνει συνολικά τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

Δείτε την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ιράν
Ιράν: Με μένος "απαντά" η αστυνομία κατά των διαδηλωτών - Μαζικές συλλήψεις και βία
Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, με την αστυνομία να επιμένει σε ακραίες εκδηλώσεις βίας κατά των διαδηλωτών.
Ιράν: Με μένος "απαντά" η αστυνομία κατά των διαδηλωτών - Μαζικές συλλήψεις και βία
Ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού «Το μάθημα... παιχνίδι!»
Ο 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού «Το μάθημα... παιχνίδι!» ξεκίνησε και επίσημα!
Ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιχνιδιού «Το μάθημα... παιχνίδι!»
FLEX: Υλοποιείται και τo 2023-24 το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τις ΗΠΑ
Και εφέτος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει επικριθεί έντονα τα προηγούμενα χρόνια από ενώσεις εκπαιδευτικών και γονείς.
FLEX: Υλοποιείται και τo 2023-24 το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τις ΗΠΑ
Κεφαλονιά: Μαθητές βρεγμένοι ως το κόκαλο περπατούν 1 χλμ. για το σχολείο...
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνους Κυβέρνηση – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ληξουρίου για την τριτοκοσμική κατάσταση που...
Κεφαλονιά: Μαθητές βρεγμένοι ως το κόκαλο περπατούν 1 χλμ. για το σχολείο...