Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022.

Με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τριών ηλιακών κατηγοριών 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών, για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι βασικοί άξονες περιεχομένου της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι:

 Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες,

 Ελλάδα 2004-Αθήνα 2004,

 Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022. Οι προτεινόμενες διδακτικές ώρες δεν επιφέρουν αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των σχολείων, καθώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον/την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής:

 Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αξιοποιώντας τις σχετικές διδακτικές ενότητες που εμπεριέχονται στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπιακά Ιδεώδη, Αξίες του αθλητισμού κ.ά.).

 Μέσω των διδακτικών αντικειμένων Πολιτισμός και Δραστηριότητες για τη Δ/θμια Εκπ/ση.

 Ως διαθεματική – διεπιστημονική δραστηριότητα μέσω άλλων μαθημάτων (π.χ. μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από́ την Ελληνική́ Ολυμπιακή́ Επιτροπή́ (Ε.Ο.Ε.) και την Εθνική́ Ολυμπιακή́ Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα προτείνεται (α) να είναι κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και (β) να αναπτύσσουν πλαίσιο συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Οι 7 προϋποθέσεις

1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν για τους/τις μαθητές και μαθήτριες και να εξασφαλίζεται η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

2. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

3. Να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα και να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και μαθητριών.

4. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφηση, η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.

5. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

6. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υλοποιείται με την παρουσία του/της εκπαιδευτικού́της Φυσικής Αγωγής και η διάρκειά του εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων να μην υπερβαίνει συνολικά τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

Δείτε την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα