Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
gel-soufliou
Το Γενικό λύκειο Σουφλίου αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των 51 σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν, διακρίθηκαν και έλαβαν τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Με τελική βαθμολογία 100/100 στην τελική αξιολόγηση των δράσεών του, το Γενικό λύκειο Σουφλίου αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των 51 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν, διακρίθηκαν και έλαβαν τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το κεντρικό θέμα των δράσεων του ήταν τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, στα 40 χρόνια ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.
 
Η ανακοίνωση της σημαντικής διάκρισης στο ΓΕΛ του ακριτικού Δήμου, το οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα από το 2017, έγινε από υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του γραφείου του Ε.Κ. στην Αθήνα, Χάρη Κούντουρο, ο οποίος επισκέφθηκε το Σουφλί, απένειμε την ειδική πλακέτα με τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του ΕΚ» στο σχολείο και τα τιμητικά διπλώματα συμμετοχής και τους αντίστοιχους τίτλους στους καθηγητές-πρέσβεις και μαθητές-πρέσβεις, επιβραβεύοντας την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν για την ολοκλήρωση των δράσεων τους.
 
Ο κ. Κούντουρος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, άκουσε τις απόψεις και τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους, υπογράμμισε τους στόχους, τις αξίες και τις αρχές του προγράμματος μεταξύ των οποίων ο σεβασμός στη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η απόρριψη κάθε μορφής βίας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που διανοίγονται στους νέους ανθρώπους ως ενεργά μέλη της ελληνικής και της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη και το ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά στις δράσεις που οργάνωσε ή συμμετείχε το ΓΕΛ Σουφλίου, σ' αυτές συμπεριλαμβάνονται:

-Προσομοιώσεις λειτουργίας του ΕΚ

-Συζήτηση επί θεμάτων ευρωπαϊκής επικαιρότητας (πρόσκληση για παρουσίαση με διάλογο από κάποιον επιλεγμένο ομιλητή όπως η ευρωβουλευτής κ. Βόζενμπεργκ).

-Δημιουργία μικρών ταινιών ή ντοκιμαντέρ με ανάλογο προς τους στόχους του προγράμματος περιεχόμενο

-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων και παρουσίαση των δράσεων σε συνεργασία με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

-Σύνθεση ποιήματος για την Ευρώπη και τραγουδιού με τίτλο «Όλοι μαζί» στην αγγλική, τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική γλώσσα, σε στίχους μαθητών και μουσική ενορχήστρωση καθηγητή.

-Κοινές δράσεις με άλλα συμμετέχοντα σχολεία

ΑΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

gymnasio vouliagmenis
Δημοτικά Σχολεία: Επικαιροποίηση διευθύνσεων μαθητών εντός Δεκεμβρίου
Εγκύκλιος Αλ.Κόπτση για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών ΣΤ' Δημοτικού προκειμένου να εγγραφούν στα Γυμνάσια
Δημοτικά Σχολεία: Επικαιροποίηση διευθύνσεων μαθητών εντός Δεκεμβρίου
kinitpoiisi sxoleio nea filadelfeia
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα
Εκπαιδευτικοί Πάτρας: "Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Τις πολιτικές αυτές...
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα
ασεπ_προσλήψεις 2021 προκηρύξεις
ΑΣΕΠ - Αποκαλυπτικό: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις
Σύμφωνα με το εργασιακό site Proson.gr έρχεται "βροχή" προκηρύξεων ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες - Τις μαζέψαμε όλες εδώ και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά...
ΑΣΕΠ - Αποκαλυπτικό: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις