Αξιολόγηση - Κεραμέως: Σύντομα ξεκινούν οι κρίσεις-επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης που θα έχουν ρόλο στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για τις επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στο αμέσως επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών.

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (24Οκτωβρίου) η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ερώτηση 

Μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση των σχολείων, έχει ξεκινήσει στα σχολεία η διαδικασία της αξιολόγησης; Πότε αναμένεται η επόμενη φάση που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών;

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για να έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτά που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Και συνιστά μια δοκιμασμένη πρακτική, που εφαρμόζεται χρόνια στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων διενεργείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και στη χώρα μας και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν υποβάλει σχετικές αναφορές αξιολόγησης σχεδόν το 60% των σχολείων της χώρας (πάνω από 8.000 σχολεία).

Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για τις επιλογές συμβούλων εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στο αμέσως επόμενο στάδιο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Πρόκειται για συνεχείς διαδικασίες βελτιωτικού χαρακτήρα, με στόχο την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την ανίχνευση περιθωρίων βελτίωσης, ώστε το σχολείο μας να γίνει συνολικά καλύτερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stomaxi
Γαστρεντερίτιδα: Συμβουλές πρόληψης και ομάδες υψηλού κινδύνου
Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.
Γαστρεντερίτιδα: Συμβουλές πρόληψης και ομάδες υψηλού κινδύνου
δασκαλος
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες
Αναγκάζεται να νοικιάζει σπίτι με... «συμβόλαιο πενθήμερης διαμονής» - Το περιστατικό που έγινε σύμβολο του στεγαστικού αδιεξόδου
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες