parelasi
Menelaos Myrillas / SOOC
Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη

Ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά τη ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ενταθούν οι πρωτοβουλίες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητάς του, καθώς αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας.

Αλαλούμ με τις μαθητικές παρελάσεις

Την ίδια στιγμή, αλαλούμ προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για τις μαθητικές παρελάσεις, καθώς αρχικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών: «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Στη συνέχεια, σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπογραμμίζει ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά με μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» και επισημαίνει ότι «η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά».

Η ανακοίνωση για τις παρελάσεις

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις παρελάσεις:

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ακίνητα Αθήνα
Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τι αλλάζει από σήμερα- Τα νέα πιστοποιητικά του ΕΝΦΙΑ
Το επόμενο διάστημα η δήλωση Ε9 θα συμπληρώνεται αυτόματα μέσω ψηφιακής εφαρμογής που θα αντλεί τα στοιχεία από το Myproperty της ΑΑΔΕ, ενώ οι...
Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τι αλλάζει από σήμερα- Τα νέα πιστοποιητικά του ΕΝΦΙΑ
αγορια στο ντουζ
Σχολείο, φύλο και νεοσυντηρητισμός: Μια συζήτηση με αφορμή την ταινία «Αγόρια στο ντους»
Μετά από τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε και την στοχοποίηση της εκπαιδευτικού που πρόβαλε την ταινία, το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της...
Σχολείο, φύλο και νεοσυντηρητισμός: Μια συζήτηση με αφορμή την ταινία «Αγόρια στο ντους»