Kαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Bάνα Παπαευαγγέλου
Να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου συστήνει η Βάνα Παπαευαγγέλου - Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα

Αυστηρή σύσταση να φοράνε όλοι μάσκες στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε ότι «όπως σε κάθε εξωτερικό χώρο που υπάρχει έντονος συγχρωτισμός πρέπει να φοράμε μάσκα, έτσι και στις παρελάσεις όπου κι αν γίνουν, σε μεγάλες πόλεις ή χωρία, όλοι όσοι παρακολουθούν θα πρέπει να φορούν μάσκα», ενώ προέτρεψε όλους τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλλου οι εμβολιασμένοι ενδέχεται να κολλήσουν εάν εκτεθούν στον κορονοϊό. «Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών», είπε ακόμα.

Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί και το ποσοστό της θετικότητας.

Αναφερόμενη στη Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι η πορεία που διαγράφει η πανδημία είναι διαφορετική, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση.

Στη Θεσσαλονίκη το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζοντας σημεία σταθερότητας. Αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Ακόμα, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lykeio.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η ύλη και οι οδηγίες για όλα τα μαθήματα των ΓΕΛ
Δημοσιεύτηκε η νέα λίστα με τα μαθήματα και τις κατευθύνσεις διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η ύλη και οι οδηγίες για όλα τα μαθήματα των ΓΕΛ
απα
Προσοχή! Προσπάθεια εξαπάτησης σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό - Έβγαλαν δάνειο στο όνομά του
Οι επιτήδειοι είχαν τροποποιήσει κάποια στοιχεία του καθηγητή, όπως τη διεύθυνση κατοικίας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου
Προσοχή! Προσπάθεια εξαπάτησης σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό - Έβγαλαν δάνειο στο όνομά του
Παύλος Φύσσας
12 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης σήμερα στις 5:30μμ
Εκπαιδευτικοί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι
12 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης σήμερα στις 5:30μμ
plidirio
Μούχλα στο λάστιχο του πλυντηρίου; Το φυσικό κόλπο που τη διώχνει εύκολα
Η λύση, δεν απαιτεί ακριβά ή χημικά προϊόντα. Με δύο απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά και να...
Μούχλα στο λάστιχο του πλυντηρίου; Το φυσικό κόλπο που τη διώχνει εύκολα