Πολύτροπη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από το σχολικό έτος 2022-23, δημιουργείται ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η «Πολύτροπη» στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, στο Ελληνικό

Η Πολύτροπη είναι η συνέχεια της εκπαιδευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε μια ομάδα εκπαιδευτικών το 1989. Προηγούνται 32 χρόνια σταθερής εκπαιδευτικής δραστηριότητας που διακρίνεται από την πρωτοπόρα και διαρκώς αναπροσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες εκπαιδευτική πράξη.

Παράλληλα διατηρούνται καταστατικές εκπαιδευτικές αρχές: η υποστήριξη της μόρφωσης, της ολόπλευρης καλλιέργειας και της ελεύθερης σκέψης των παιδιών· αλλά και η υψηλή κατάρτιση, η φρεσκάδα και το μεράκι των εκπαιδευτικών.

Πολύτροπη

Η πορεία ξεκίνησε με το φροντιστήριο «Πολύτροπο», που η λειτουργία και οι αρχές επηρέασαν το φροντιστηριακό παράδειγμα της εποχής. Μετά από 25 χρόνια λειτουργίας του «Πολύτροπου», βασικά εκπαιδευτικά στελέχη του ίδρυσαν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μέσης Εκπαίδευσης «Πολύτροπη Αρμονία» στα Δυτικά Προάστια. Η «Πολύτροπη Αρμονία», με τη σειρά της, επηρέασε το παράδειγμα των ιδιωτικών σχολείων.

Μέσα από την επίτευξη των αρχών της συνέβαλε και συμβάλλει στο να επιτύχουν οι μαθητές/τριες τόσο στις μορφωτικές τους επιδιώξεις όσο και στη γενικότερη ολοκλήρωση και καλλιέργειά τους. Η µακρά εκπαιδευτική πείρα και η αποτελεσµατικότητα των εκπαιδευτικών επιλογών αποδεικνύονται από έναν πλούσιο κατάλογο 900 μαθητών που πέτυχαν στους μορφωτικούς τους στόχους και αποτελούν ήδη ένα αξιοθαύμαστο επιστημονικό δυναμικό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύτροπη

Η «Πολύτροπη Αρμονία» επεκτείνει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες. Από το σχολικό έτος 2022-23, δημιουργείται ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η «Πολύτροπη» στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, στο Ελληνικό.

Ο στόχος του σχολείου σαφής: να αφουγκραστεί τα όνειρα των παιδιών και σε εκείνες τις περιοχές και να στηρίξει την προσπάθειά τους για μόρφωση, καλλιέργεια, υπερβάσεις και αξιοθαύμαστες επιτυχίες. Αποτελεί το απόσταγμα της συνεργασίας της ιδρυτικής ομάδας του «Πολύτροπου» και της «Πολύτροπης Αρμονίας»  με νέους επιστήμονες που έχουν τις γνώσεις και την επιστημονική εμπειρία τόσο των ελληνικών όσο και σύγχρονων ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και προτύπων.

Η «Πολύτροπη» αποτελεί τη συνέχεια της «Πολύτροπης Αρμονίας» -με την οποία θα λειτουργεί παράλληλα και σε συνεργασία- εμπλουτισμένη με νέα στελέχη-φορείς σύγχρονων ιδεών και καινοτόμων πρακτικών, ενώ διατηρεί τις γερές ρίζες στον δημιουργικό συνδυασμό της φροντιστηριακής και της σχολικής εκπαίδευσης. 

Με τη λειτουργία της «Πολύτροπης» θα καλυφθούν και στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων οι ανάγκες μαθητών και οικογενειών για ένα σχολείο γνώσης, δημιουργικότητας, συνεργασίας, αρμονίας, ένα σχολείο ακέραιο, με δασκάλους υψηλού επιπέδου που καθιστούν περιττή οποιαδήποτε εξωσχολική βοήθεια. Ένα σχολείο αλλιώς.

Πολύτροπη

Πολύτροπη, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Ξάνθου 42, Ελληνικό
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2109601600
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]
Ιστοσελίδες: politropiarmonia.gr, politropi.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ποσυπ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για χρηματοδότηση, στελέχωση, αμοιβές και τον ρόλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ΠΟΣΥΠ: «Στο τραπέζι» τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων ΣΑΕΚ και των εκπαιδευτών
EKAV.jpg
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Σουνίου: Τραγωδία με νεκρό 56χρονο – Καραμπόλα τριών ΙΧ στο Κορωπί
Τραγωδία στην Αθηνών – Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε σύγκρουση τριών οχημάτων στο Κορωπί
νεα αριστερα
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις
Ρευστό πολιτικό τοπίο, εσωκομματικές ζυμώσεις και πιέσεις για ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ενόψει των αποφάσεων του διημέρου
Νέα Αριστερά σε τροχιά αποφάσεων: Κρίσιμο διήμερο με φόντο αναταράξεις και αποχωρήσεις