εθελοντική αιμοδοσία
Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζοντας τις δράσεις αιμοδοσίας, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης,Πεσόντων Ηρώων 1Α

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150

Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.

aimodosia elme

Αιμοδοσία και Covid-19: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, αν κάποιος/α έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα 2-3 μέρες μετά, εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Αν κάποιος/α έχει νοσήσει από Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα έναν (1) μήνα μετά την παύση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση της σχετικής αγωγής.

Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Η προετοιμασία για την αιμοδοσία είναι απλή: Πρέπει να μην έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε φάει ένα ελαφρύ πρωινό πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την αιμοδοσία θα βρούμε εδώ.

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147.

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά, πλειστηριασμός
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
Στο στόχαστρο των funds μητέρα εκπαιδευτικός με σύζυγο ασθενή - Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοσχάτο
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων