Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθήνας
Αναβολή της συζήτησης της έφεσης ζήτησαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες προκειμένου να δικαστεί σε αίθουσα δικαστηρίου κι όχι σε γραφείο, να τηρηθούν οι διατυπώσεις δημοσιότητας καθώς και να εκδικασθεί  από φυσικό δικαστή.

Σύμφωνα με ενημέρωση της προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Γεωργίας Μπουλμέτη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα especial.gr, κατά τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης του ΥΠΑΙΘ, κατά της υπ. αριθ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όλες οι Ομοσπονδίες υπέβαλλαν αίτημα αναβολής της συνεδρίασης, προκειμένου να δικαστεί σε αίθουσα δικαστηρίου κι όχι σε γραφείο, να τηρηθούν οι διατυπώσεις δημοσιότητας καθώς και να εκδικασθεί  από φυσικό δικαστή.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα...

Τονίζεται ότι παρά το γεγονός ότι για τις Εφέσεις των ομοσπονδιών ΔΟΕ ΟΛΜΕ, οι οποίες κατατέθηκαν στις 4.10.21 ορίστηκε δικάσιμος στις 25 Ιανουαρίου 2022, για την έφεση του ΥΠΑΙΘ, που κατατέθηκε στις 7.10.21, ορίστηκε δικάσιμος σήμερα  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι έξω από το εφετείο της Αθήνας, μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται σήμερα η έφεση Κεραμέως με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστή. Εκτός της Αθήνας, ανάλογες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Επίσης, παράλληλα με τη μαζικότατη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου συζητείται αυτή την ώρα η έφεση του υπουργείου Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, μαθητές και φοιτητές έχουν ήδη σηκώσει πανό στα Προπύλαια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανού
Ρήξη στον Σύλλογο Τεμπών: Το ΔΣ ζήτησε την παραίτηση της Μαρία Καρυστιανού
Αιτία η πρωτοβουλία για ίδρυση νέου κόμματος – Κλιμακώνεται η εσωτερική σύγκρουση στον Σύλλογο Τεμπών, με φόντο τη λήξη της θητείας της τον Μάρτιο
Ρήξη στον Σύλλογο Τεμπών: Το ΔΣ ζήτησε την παραίτηση της Μαρία Καρυστιανού
Golden Globe Awards
Ξεμπρόστιασμα Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: «Έχουμε πρόβλημα γιατί βασιζόμαστε στην ηθική ενός καταδικασμένου βιαστή και παιδόφιλου»
Πολιτικός σεισμός στις Χρυσές Σφαίρες - «Η Αμερική έχει πρόβλημα με την “ηθική” του Τραμπ»
Ξεμπρόστιασμα Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: «Έχουμε πρόβλημα γιατί βασιζόμαστε στην ηθική ενός καταδικασμένου βιαστή και παιδόφιλου»
ερτ
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
Στο δελτίο ειδήσεων του ERT News προβλήθηκαν εικόνες από επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά από συναυλία του ΛΕΞ, ως στιγμιότυπα καταστολής διαδηλώσεων...
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
grokai
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Βρετανία και ΕΕ μιλούν για «αποτρόπαιο και παράνομο περιεχόμενο» – Έρευνες, μπλοκαρίσματα και πολιτική θύελλα γύρω από το chatbot του X
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ