ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ηλεία: Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των νεοδιόριστων-Πότε θα καταβληθεί
Δεκάδες τα λειτουργικά κενά - Ενημέρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας

Όπως ενημερώνει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας, κατόπιν της ενημέρωσης που είχαν από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η διαδικασία για την καταβολή της μισθοδοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Επειδή οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας εδώ και χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο διδάσκοντας ως αναπληρωτές σε σχολεία όλης της χώρας αλλά και σήμερα, ως μετακινούμενοι από τη θέση αρχικής τους τοποθέτησης για υπηρεσιακούς λόγους, ταλαιπωρούνται καθημερινά, θεωρούμε ότι μοιάζει τιμωρητική η συμπεριφορά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας απέναντί τους. 

Δεκάδες λειτουργικά κενά

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα πολλές σχολικές μονάδες να υπολειτουργούν, Τμήματα Ένταξης και ΖΕΠ να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα και σήμερα τη λειτουργία τους, παρά την απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας να τοποθετήσει προσωρινά για υπηρεσιακούς λόγους σε σχολικές μονάδες του νομού για την κάλυψη λειτουργικών κενών νεοδιόριστους, αλλά και αποσπασμένους στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας εκπαιδευτικούς.

Και επειδή, ειδικά την τοποθέτηση των αποσπασμένων στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας εκπαιδευτικών τη χρεωθήκαμε ως Σύλλογος, προκειμένου ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας να δικαιολογήσει την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Γραφείου της ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών (π.χ. καταβολή μισθοδοσίας), καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας να αποκαταστήσει την αλήθεια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καταγγελία του Συλλόγου μας και αυτό διευκρινίστηκε και κατά τη συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί του, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η διαχείριση των προβλημάτων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι κατώτερη των περιστάσεων και η συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους που απευθύνουν τα ερωτήματά τους εριστική και επικριτική.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι η έγκυρη και επίσημη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για ζητήματα που τους αφορούν. Απαιτούμε τον σεβασμό και την ευγένεια απέναντι στις προσωπικότητες και την αξιοπρέπειά μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα, καθώς θεωρούσαμε ότι αυτό είχε ήδη επιλυθεί μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε ως Δ.Σ. με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά την οποία αναφερθήκαμε και στο συγκεκριμένο θέμα.

Ζητάμε 

  • Να καταβληθεί ΑΜΕΣΑ η μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η οποία εκκρεμεί από την ημέρα του μόνιμου διορισμού τους (Αύγουστος 2021) 
  • Να δοθεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους συναδέλφους η δυνατότητα βελτίωσης θέσης, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, ακυρώνοντας οποιαδήποτε βελτίωση έχει γίνει στο μεσοδιάστημα
  • Να υπάρξει μέριμνα για ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία όλων των Ολοήμερων, Τμημάτων Ένταξης, ΖΕΠ
  • Να αντιμετωπίζονται με σεβασμό όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι απευθύνουν ερωτήματα στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας
  • Ο ρόλος της διοίκησης δεν είναι η διεκπεραίωση των εντολών του ΥΠΑΙΘ, αλλά κυρίως η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν.


    Σας καλούμε να συμπορευτούμε προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εκπαιδευτική διαδικασία».
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Σχολεία - Κορονοϊός: Το 30% των κρουσμάτων είναι μαθητές έως 17 ετών

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εύβοια, πλημμύρες, νερό, κακοκαιρία, πυροσβεστική,
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Οι πλημμύρες της περιόδου 2000-2020 κόστισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους στην Αττική και 132 σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής
Ο εκλιπών, σύμφωνα με  τις αναρτήσεις του, στην προσωπική του  σελίδα του στο Facebook, υπήρξε  αρνητής του κορονοϊού. Δεν πίστευε στην ύπαρξη του,...
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής
Πλακάτ στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να ζούσε»
«Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος που είχε την οικονομική στήριξη της οικογένειάς του» είπε ο πατέρας του Ζακ...
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να ζούσε»