pierce σχολείο
Μια συνεργασία μεταξύ του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και των οργανισμών Μάθηση Πρωτοβουλία και Junior Achievement Greece, με βάση το πρόγραμμα miniRACECAR του  Beaver Works Summer Institute του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Μάθηση Πρωτοβουλία και Junior Achievement Greece καθώς και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος,  διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με στόχο να βοηθήσουν  τους μαθητές και τις μαθήτριες  να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους στους τομείς του Προγραμματισμού, της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη. Παράλληλα, αποβλέπουν στην καλλιέργεια  των ήπιων δεξιοτήτων που κρίνονται απαραίτητες για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα, όπως  η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και  η συνεργατικότητα.


Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου μία  λεπτομερής διαδικτυακή παρουσίαση της διοργάνωσης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στους τομείς  του Προγραμματισμού, της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και τις τεχνικές λεπτομέρειες του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και με τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού.  


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, βασίζεται στο πρόγραμμα miniRACECAR, που σχεδιάζει και προσφέρει το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Το πρόγραμμα miniRACECAR, το οποίο παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται στην αγγλική γλώσσα, είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές/τριες μέσης εκπαίδευσης χωρίς ή με ελάχιστες γνώσεις σε θέματα Προγραμματισμού και Ρομποτικής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προγραμματίσουν και να συναρμολογήσουν ένα ρομποτικό αγωνιστικό όχημα, το οποίο θα μπορεί να κινείται αυτόνομα σε μία αγωνιστική πίστα με εμπόδια. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί είτε με τη συναρμολόγηση ενός αγωνιστικού ρομποτικού οχήματος, αν αυτό είναι εφικτό, είτε μέσω της προσομοίωσης του λογισμικού του προγράμματος του BWSI. 

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR του BWSI, με εξ αποστάσεως συμμετοχή υπό την καθοδήγηση ενός καθηγητή του σχολείου τους. Οι μαθητές/τριες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR, καθώς και ο καθηγητής τους, θα λάβουν από το BWSI ένα πιστοποιητικό συμμετοχής και ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Οι εγγραφές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Racecar Challenge θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιανουαρίου 2022. Επτά από τις ομάδες δημόσιων σχολείων που θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα λάβουν, κατόπιν κληρώσεως, τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή ενός ρομποτικού οχήματος.

Η νικήτρια ομάδα του Racecar Challenge, μαζί με τον καθηγητή της, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό racecar του BWSI, το καλοκαίρι του 2022, στις εγκαταστάσεις του ΜIT, και να συμμετάσχει στην τελευταία εβδομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος του BWSI πριν από την τελική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί, επίσης, στις εγκαταστάσεις του MIT.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρουσίαση της 15ης Οκτωβρίου μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ. Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο του Νάσβιλ και την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ. Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα