parelasi mathiton
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη - Οι διαφωνίες των ειδικών και η δύσκολη «εξίσωση» της Θεσσαλονίκης

Διχογνωμία επικρατεί μεταξύ των ειδικών και της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των παρελάσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, εν μέσω κορονοϊού.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για τις επιβαρυμμένες επιδημιολογικά περιοχές, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι θα συμμετέχουν όλοι και όχι μόνο οι εμβολιασμένοι.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, οι εορτασμοί στην Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο θα γίνουν κανονικά, όπως και η παρέλαση προσθέτοντας μάλιστα πως αυτή πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».

«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαφωνίες ειδικών

mathitiki parelasi

Με τον Μάκη Βορίδη διαφωνούν όμως ειδικοί, όπως ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και η Ματίνα Παγώνη.

Σε δηλώσεις του στο Mega για τις μαζικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι κρύβουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης του ιού. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρελάσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν θα υπάρχουν θεατές», είπε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά τη θέση της, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητικές παρελάσεις δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν στις πόλεις που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και κρούσματα, γιατί θα δημιουργηθεί συνωστισμός.

«Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Η «εξίσωση» της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη πάντως ανησυχεί τους ειδικούς, αποτελώντας μια δύσκολη «εξίσωση».

Κι αυτό διότι οι εορτασμοί στην πόλη ξεκινούν δύο ημέρες πριν, καθώς περιλαμβάνουν τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο, στις 26 Οκτωβρίου, ενώ στις 28 τιμάται η επέτειος του «Όχι».

Και όλα αυτά, την ώρα που η πόλη βρίσκεται στο «κόκκινο», με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε mini lockdown.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Τι κάνει πραγματικά ο εγκέφαλος όταν τρέχει πολλές δουλειές ταυτόχρονα
Σύμφωνα με ειδικούς στη νευροψυχολογία, η εικόνα που έχουμε για το λεγόμενο multitasking απέχει αρκετά από την πραγματικότητα και συχνά αποκαλύπτει...
Τι κάνει πραγματικά ο εγκέφαλος όταν τρέχει πολλές δουλειές ταυτόχρονα
vathmologites panellinies
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινά σήμερα η βαθμολόγηση των γραπτών της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας των ΓΕΛ
Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα – Ξεκίνησε η βαθμολόγηση των Πανελλαδικών - Στόχος οι βαθμοί έως τις 24 Ιουνίου
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινά σήμερα η βαθμολόγηση των γραπτών της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας των ΓΕΛ
Νηπιαγωγείο
25 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο: Μπορεί πράγματι να υπάρξει παιδαγωγική ποιότητα;
Και τότε το ερώτημα δεν είναι λογιστικό. Είναι βαθιά παιδαγωγικό: Μπορεί πράγματι ένα νηπιαγωγείο με 25 παιδιά να υπηρετήσει ουσιαστικούς...
25 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο: Μπορεί πράγματι να υπάρξει παιδαγωγική ποιότητα;
παρισι
Πολεμικό σκηνικό στο Παρίσι: Οδοφράγματα, φωτιές και συγκρούσεις με την Αστυνομία μετά το Champions League
Παρίσι εκτός ελέγχου μετά τον τελικό – Συγκρούσεις, φωτιές και εκατοντάδες προσαγωγές
Πολεμικό σκηνικό στο Παρίσι: Οδοφράγματα, φωτιές και συγκρούσεις με την Αστυνομία μετά το Champions League