Τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Cumbre Vieja θα μελετήσει ελληνική επιστημονική ομάδα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, η οποία μεταβαίνει στη νήσο La Palma με σκοπό τη συλλογή ερευνητικών, επιστημονικών και επιχειρησιακών δεδομένων.
Στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠλεκΑ ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Τμήματος και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας και ο καθηγητής Ηφαιστειολογίας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ενώ από τον ΟΑΣΠ η Μαρία Μανουσάκη, MSc.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Cumbre Vieja βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα. Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει χώρα εκκενώσεις οικισμών, ενώ η λάβα άγγιξε τον ωκεανό το βράδυ της Τρίτης. Νεότερα δεδομένα αναμένονται από την ελληνική επιστημονική ομάδα τις προσεχείς ημέρες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού
Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom