ifaisteio la palma
Η επιστημονική αποστολή από το ΕΚΠΑ και του ΟΑΣΠ μεταβαίνει στη νήσο Λα Πάλμα για συλλογή ερευνητικών, επιστημονικών και επιχειρησιακών δεδομένων

Τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Cumbre Vieja θα μελετήσει ελληνική επιστημονική ομάδα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, η οποία μεταβαίνει στη νήσο La Palma με σκοπό τη συλλογή ερευνητικών, επιστημονικών και επιχειρησιακών δεδομένων.

Στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠλεκΑ ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Τμήματος και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας και ο καθηγητής Ηφαιστειολογίας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ενώ από τον ΟΑΣΠ η Μαρία Μανουσάκη, MSc.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Cumbre Vieja βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα. Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει χώρα εκκενώσεις οικισμών, ενώ η λάβα άγγιξε τον ωκεανό το βράδυ της Τρίτης. Νεότερα δεδομένα αναμένονται από την ελληνική επιστημονική ομάδα τις προσεχείς ημέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χοιτ
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι είτε για έναν ρομαντικό δείπνο, και σίγουρα θα...
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή