Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε ότι η κυβερνητική γραμμή των «ίσων αποστάσεων» και των «δύο άκρων» δίνει χώρο στις ομάδες της ακροδεξιάς και «ξεπλένει» το χρυσαυγητισμό. «Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία και την Εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη.
Πιο ειδικά, τόνισε ότι:
«Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη. Το μόνο που ξέρει είναι να αντιδικεί με τους εκπαιδευτικούς, αυτούς που κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο, και να τους σέρνει στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, η οποία δήλωσε πως δεν ξέρει, δεν είδε».
«Ούτε ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος είδε τις σιδερογροθιές, τους λοστούς, τις μολότοφ και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. Αντίθετα είδε τη βία να προέρχεται απ’ έξω, δηλαδή από τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων».
Κλείνοντας, χαρακτήρισε επικίνδυνη την προσπάθεια της ΝΔ να προσαρτήσει ψήφους της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς, τονίζοντας ότι «χθες ήταν ο Μπογδάνος με τη λίστα της ντροπής, σήμερα ο Συρίγος».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ