παιδιά, αξιολόγηση, μαθητές, έκθεση Πισσαρίδη βελάκια darts
Επίδειξη αυταρχικής αντίληψης, προσκολλημένης στον εκφοβισμό και στην καταστολή χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ικαρίας την κίνηση της υπουργού Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ικαρίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και να στηρίξουν τις αποφάσεις των ανώτατων συλλογικών μας οργάνων, των Γενικών Συνελεύσεων. Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να σεβαστούν τη βούληση των συναδέλφων όπου αυτή έχει εκφραστεί με την ενυπόγραφη προσχώρηση τους στην απεργία – αποχή και να δηλώσουν την έλλειψη απαρτίας όπου αυτή προκύπτει, άρα και τη μη διενέργεια της ειδικής συνεδρίασης για την αξιολόγηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

Σχετικά με την αγωγή Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και της απεργίας - αποχής

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων καταδικάζει απερίφραστα την προσφυγή της υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και της απόφασής τους για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Είναι προφανές πως το ζήτημα έχει πάψει προ πολλού να είναι η αξιολόγηση και έχει γίνει η προάσπιση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, η προάσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας.

Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη αυταρχικής αντίληψης, προσκολλημένης στον εκφοβισμό και στην καταστολή, αντίληψης που επιδεικνύουν όλο και συχνότερα σε κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη και που προσβάλλει ευθέως τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και σε τελική ανάλυση τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων. Βεβαίως η υπουργός χρησιμοποίησε το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα Χατζηδάκη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία αποχή από το μονομελές Πρωτοδικείο, επειδή δεν έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας !

Είναι σαφές πως τα νομικίστικα τερτίπια δεν μπορούν να ανακόψουν το κύμα αγανάκτησης που φουσκώνει μέσα στο εκπαιδευτικό κίνημα και να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου την ίδια ώρα που καταδικάζεται το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε μαύρο μέλλον.

Καλούμε τους-τις  συναδέλφους μας να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και να στηρίξουν τις αποφάσεις των ανώτατων συλλογικών μας οργάνων, των Γενικών Συνελεύσεων. Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να σεβαστούν τη βούληση των συναδέλφων όπου αυτή έχει εκφραστεί με την ενυπόγραφη προσχώρηση τους στην απεργία – αποχή και να δηλώσουν την έλλειψη απαρτίας όπου αυτή προκύπτει, άρα και τη μη διενέργεια της ειδικής συνεδρίασης για την αξιολόγηση.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στηριζόμενη στην απόφαση που πάρθηκε στη συνέλευση προέδρων της 25/9 με πρωτοφανή πλειοψηφία και να μην υπαναχωρήσει, τουναντίον να οργανώσει την άμεση απεργιακή μας απάντηση καλώντας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα νέα συνέλευση προέδρων.

Αναμένουμε την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 1/10 καθώς και την έκτακτη σύγκλιση του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 4/10 για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας και του σχεδιασμού του απεργιακού μας προγράμματος.

 

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσει

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας     

Δάμαλος Χρήστος                                                                                           Φαλιέρος Δημήτρης               

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκα
Λουκάνικα κοτόπουλου: Η «βολική» λύση που κρύβει διατροφικές παγίδες για τα παιδιά
Αυτά τα προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και η συστηματική παρουσία τους στο παιδικό πιάτο θα πρέπει να αποφεύγεται
Λουκάνικα κοτόπουλου: Η «βολική» λύση που κρύβει διατροφικές παγίδες για τα παιδιά
κουκε
Η αεροπορική εταιρεία που φέρνει κουκέτες ύπνου στην οικονομική θέση
Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει έξι ειδικές κάψουλες ύπνου στον διάδρομο των νέων αεροσκαφών Boeing 787-9 Dreamline
Η αεροπορική εταιρεία που φέρνει κουκέτες ύπνου στην οικονομική θέση
Praktiker
Praktiker: Μαζικές προσλήψεις για 30+ ειδικότητες σε όλη την Ελλάδα
Το πλάνο προσλήψεων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, από το επίπεδο των κεντρικών γραφείων έως τη στελέχωση των φυσικών καταστημάτων και των...
Praktiker: Μαζικές προσλήψεις για 30+ ειδικότητες σε όλη την Ελλάδα