«Eίδα κι ομάδες απ΄ έξω οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, ενώ αναφερόμενος στους φοιτητές υποστήριξε ότι είχαν πάει εκεί πέρα και αλληλοσυμπλέκονταν με ανθρώπους που ήταν μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Τους… φοιτητές στοχοποιεί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος για την επίθεση που δέχθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία στο ΕΠΑΛ Σταυρούπουλης, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Εκτός από τους ακροδεξιούς που ήταν μέσα στο σχολείο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος «είδε» ομάδες που ήταν έξω από το σχολείο, «οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «είναι σαφές όμως ότι αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί και ήταν θλιβερό να βλέπω ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής και κάποιων ακραίων ομάδων, μετά από όσα έχουν προηγηθεί στη χώρα μας αυτά τα χρόνια, αλλά είδα κι ομάδες απ΄ έξω οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο».

«Όλα αυτά είναι απολύτως καταδικαστέα» πρόσθεσε.

«Βλέπω τώρα τους συνδικαλιστές που πηγαίνουν, χαίρομαι που είναι αυτοί και δεν ξαναείναι οι ίδιες οι ομάδες οι οποίες πήγαιναν με ρόπαλα εκεί πέρα να δημιουργήσουν πρόβλημα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει καλή αριστερή και κακιά ακροδεξιά βία.

Ακροδεξιός θύλακας μέσα στο σχολείο

«Το πρώτο πράγμα που έχει γίνει αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία της αστυνομίας η οποία βρίσκεται εκεί για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Βλέπετε ότι δίπλα στους μαθητές και του γονείς έχουν αρχίσει και εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του άλφα και του βήτα οι οποίοι έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους και το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς και οι μαθητές φοβισμένοι δεν πάνε στο σχολείο σε σχέση και με τα χθεσινά και προχθεσινά γεγονότα, Το πρώτο λοιπόν που χρειάζεται είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία στο σχολείο» είπε υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως στον χώρο βρίσκονται από προχθές όλοι οι αρμόδιοι από εκπαιδευτικής πλευράς για να διαπιστώσουν ακριβώς τι γίνεται και να μπορέσουν να επαναφέρουν την ομαλότητα στη σχολική λειτουργία. Υπογράμμισε ότι έκνομες πράξεις μαθητών εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ είπε ότι αν τα ακροδεξιά στοιχεία ήταν εκτός σχολείου θα ελεγχθεί πώς βρήκαν καταφύγιο σε αυτό. 

«Ότι υπάρχει απ΄ ότι φαίνεται ένας ακροδεξιός θύλακας μέσα στο σχολείο υπάρχει» παραδέχθηκε.

«Στα γεγονότα της Τρίτης και της Τετάρτης είδα ανθρώπους να συμπλέκονται, άτομα εκτός σχολείου, φοιτητές οι οποίοι είχαν πάει εκεί πέρα και αλληλοσυμπλέκονταν με ανθρώπους που ήταν μέσα. Δεν ξέρω αν οι μέσα ήταν άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο, μαθητές ή εξωσχολικά στοιχεία. Aπ’ ότι φαίνεται αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί. Περιμένω την αστυνομία τι θα πει»  τόνισε.

«Τώρα όμως να μιλάμε για μια κυβέρνηση που κυνήγησε την Χρυσή Αυγή και να λέμε ότι της προσφέρει προστασία έχει απόσταση. Και μιλάμε για ένα κόμμα που για 4,5 χρόνια τραβούσε μια δίκη σε βάθος χρόνου» είπε ακόμα ο υφυπουργός Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εγγραφές των εισαγομένων Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού
Εγγραφές των εισαγομένων Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εκλογές αιρετών: Η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Απόφαση για τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας...
Εκλογές αιρετών: Η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Η ανώμαλη κατάσταση με την παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ πρέπει να σταματήσει
«Οι φοιτητές είναι παιδιά μας. Η αστυνομία κακοποιεί τους φοιτητές μας. Μπορεί να είναι εκεί έξω και τα δικά μας παιδιά»
Η ανώμαλη κατάσταση με την παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ πρέπει να σταματήσει
καιρός βροχές
Καιρός: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και βροχές από την Κυριακή 2/10
Αίθριος γενικά ο καιρός αύριο, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βορειοανατολικά, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έως 6-7 Μποφόρ
Καιρός: Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και βροχές από την Κυριακή 2/10