ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ενημέρωση μαθητών για τα αθλήματα από φορείς και αθλητικές Ομοσπονδίες
Στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού, εγκρίνεται την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022 στους Φορείς και τις Ομοσπονδίες αθλημάτων

Τις διαδικασίες και προϋποθέσεις για την έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων Φορέων και Ομοσπονδιών Αθλημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2021-2022, καθορίζει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αλ.Κόπτσης.

Η εγκύκλιος

Oι υπεύθυνοι Φορείς για τη διάδοση του Ολυμπιακού/Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα και οι αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) Ομοσπονδίες αθλημάτων απέστειλαν τα αιτήματά τους αναφορικά με την έγκριση άδειας εισόδου στις σχολικές μονάδες σε επιλεγμένους εκπροσώπους τους.

Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022 στους Φορείς και τις Ομοσπονδίες αθλημάτων, όπως αυτοί αναφέρονται στον πίνακα κοινοποιήσεων στο τέλος της παρούσας.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπροσώπων, όπως αυτοί εστάλησαν στην Υπηρεσία μας, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://www.minedu.gov.gr/. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να τα αναζητούν μέσω της διαδρομής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Φυσική Αγωγή Άδειες Εισόδου Αθλητικών Φορέων και Ομοσπονδιών. Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων στις σχολικές μονάδες θα πραγματοποιούνται εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις :

α. Οι ενημερώσεις/δραστηριότητες υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των σχολικών μονάδων, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές, τη σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και την ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

β. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.

γ. Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:  έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) και  ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών τους.

δ. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση-φωτογράφιση-ηχογράφηση) των μαθητών και μαθητριών.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του covid 19 (σχετικές Οδηγίες – Αποφάσεις Ε.Ο.Δ.Υ., Υ.ΠΑΙ.Θ. και συναρμόδιων Υπουργείων) τόσο ανά περιοχή όσο και στην επικράτεια.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

 Αναφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Φορέα

 Αναφορά στην ιστορία του/των αθλήματος/των

 Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς

 Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
Προσωρινούς πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών Β για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό εξέδωσε το ΙΕΠ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής