ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Μετακίνησαν τον φύλακα του σχολείου στον Δήμο
Εκπαιδευτικός ενημερώνει για τη σημασία της επαναφοράς και της παρουσίας του για την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ αλλά και κάθε μεγάλου σχολείου

Περιττό φαίνεται πως θεωρούν τον φύλακα του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας οι αρμόδιοι φορείς της πόλης και τον μετακίνησαν στον Δήμο! Μάλιστα ακούστηκε και απαξιωτικό σχόλιο για την αναγκαιότητα του σχολικού φύλακα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στο σχολείο και επιστολή εκπαιδευτικού προς τον Δήμαρχο, με την οποία ζητά την άμεση επαναφορά του φύλακα στο ΕΠΑΛ.

Η επιστολή του εκπαιδευτικού

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ …ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ

Κύριε δήμαρχε,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της απομάκρυνσης του σχολικού φύλακα από το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και της μετακίνησής του στο κτίριο του δήμου. Η απόφαση να μείνει χωρίς φύλακα το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών σχολείο του νομού, με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές, που η μετατροπή του σε «πρότυπο» προοιώνιζε βελτιωτικά μέτρα, είναι τουλάχιστον ακατανόητη. Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, 27/09/2021, τέθηκε από δημοτικό σύμβουλο - πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας- το θέμα της επαναφοράς του σχολικού φύλακα στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Εμβρόντητος, άκουσα απαξιωτικό σχόλιο για την αναγκαιότητα του σχολικού φύλακα. Οφείλω, ως εκπαιδευτικός, να σας ενημερώσω για την σημασία της επαναφοράς και της παρουσίας του για την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ αλλά και κάθε μεγάλου σχολείου, τουλάχιστον.

Ο φύλακας λειτουργεί ως επιστάτης που επιτηρεί τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του σχολείου (φωτισμός, υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση κ.λ.π.) και φροντίζει για το κλείδωμα και την ασφάλιση των ανοιχτών και υπαίθριων χώρων του. Ενημερώνει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για οποιοδήποτε συμβάν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Ελέγχει το χώρο της εισόδου και τον περίκλειστο χώρο του σχολείου για να αποφευχθεί η παρουσία και είσοδος εξωσχολικών. Φροντίζει να καθιστά εμφανή την παρουσία του και ελέγχει την είσοδο κάθε επισκέπτη στο σχολείο. Προωθεί επίσης, την έντυπη αλληλογραφία του σχολείου και πραγματοποιεί εξωτερικές εργασίες, όταν χρειαστεί.

Κύριε δήμαρχε, αναλογιζόμενος ότι οι κίνδυνοι για την ηρεμία, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών είναι προφανείς, αναμένουμε να επιδείξετε το  απαιτούμενο ενδιαφέρον για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

 

Με τιμή και προσμονή για το αυτονόητο

Πέτρος Τσάπες

εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολείο
Πάτρα: Δύο 17χρονοι στα χέρια της Αστυνομίας μετά τον τραυματισμό 12χρονου από κροτίδα
Σοβαρό περιστατικό μέσα σε σχολικό συγκρότημα – Στο «Καραμανδάνειο» ο μαθητής για τις πρώτες βοήθειες
Πάτρα: Δύο 17χρονοι στα χέρια της Αστυνομίας μετά τον τραυματισμό 12χρονου από κροτίδα
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για «e-Schools»: Σε εξέλιξη ο Ψηφιακός Φάκελος Εκπαιδευτικού – Τέλος στην επανυποβολή δικαιολογητικών
Τριετία «φράγμα»: Γιατί το υπουργείο Παιδείας ζητά νέα έγγραφα για μεταθέσεις και πώς αλλάζει ο χάρτης κινητικότητας
Σοφία Ζαχαράκη για «e-Schools»: Σε εξέλιξη ο Ψηφιακός Φάκελος Εκπαιδευτικού – Τέλος στην επανυποβολή δικαιολογητικών
καιρός
Η Adel δείχνει τα δόντια της: Έρχεται σφοδρή επιδείνωση – Χαλάζι «μαμούθ» και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» πιο έντονα σήμερα και αύριο
Η Adel δείχνει τα δόντια της: Έρχεται σφοδρή επιδείνωση – Χαλάζι «μαμούθ» και καταιγίδες σε όλη τη χώρα