ekpaideutikos mathitria sxoleio metra koronoiou
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Όταν ξεκίνησε η πανδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει  περίπου στο 30%», τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για τα παιδιά που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας και για το κομμάτι του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο, μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, «όταν ξεκίνησε η πανδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει περίπου στο 30%».

Όπως ανέφερε  αυτό οφείλεται στη μετάλλαξη Δ και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι.  

Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε επίσης στους φόβους και τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών. «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η ''στραβή'' για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;»

Μάλιστα, δήλωσε πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδία για την ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς».

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, η μειωμένη, σε σχέση με την ΕΕ, εμβολιαστική κάλυψη δεν έχει να κάνει με τρόπους ή μέσα πειθούς αλλά με θέματα παιδείας: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα.»

Τέλος ο καθηγητής, αναφορικά με τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται για τα εμβόλια, σχολίασε το εξής: «Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook.»
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση