ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ακόμα μια φορά, οι εκπαιδευτικοί «σάκοι του μποξ»...
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Kαι οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα, δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους, πληρώνουν όλες τις αδυναμίες της πολιτείας, είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα, είναι στην πλειονότητά τους γονείς, βιώνουν την ψυχική πίεση, είναι άνθρωποι

Τα περιστατικά προπηλακισμών εκπαιδευτικών, που έφτασαν μέχρι να δεχθούν μηνύσεις για "εσχάτη προδοσία" και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τα θεσπισμένα από την πολιτεία μέτρα προστασίας ενάντια στη διάδοση της πανδημίας, με τον έλεγχο των σελφ τεστ και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, είναι δείγμα μιας κοινωνίας βυθισμένης στον φανατισμό. Ευτυχώς είναι λιγοστές και θλιβερές οι εξαιρέσεις των γονέων που θεωρούν ηρωική πράξη να εκτονώσουν την όποια αγανάκτησή τους, επιτιθέμενοι στους συνήθεις σάκους του μποξ, που φταίνε για τα πάντα: τους εκπαιδευτικούς.

Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο θυμωμένος με τους γονείς που προκαλούν αυτά τα επεισόδια ή με τους "ινστρούχτορές τους": Βλέπετε όσοι άνθρωποι, για τους δικούς τους λόγους, είναι αντίθετοι προς τα όποια μέτρα, είναι λαχταριστός μεζές για τα πάντοτε καραδοκούντα κοράκια:

Τους διαπρύσιους κήρυκες του διαδικτύου, ενίοτε ρασοφόρους, οι οποίοι καλούν σε ανυπακοή θεωρώντας τον εαυτό τους τουλάχιστον κάτι σαν τον Παπαφλέσσα ή προπηλακίζουν και οι ίδιοι εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να συστήσουν να φορέσουν μάσκα στον αγιασμό. Ενίοτε ιατρούς, οι οποίοι ορέγονται πολιτικές καριέρες  υποδυόμενοι τους "αντισυστημικούς" από τα εντελώς συστημικά ιατρεία και πανεπιστημιακά γραφεία τους. Ενίοτε και νομικούς, οι οποίοι εξαπολύουν απίστευτες ασυναρτησίες βασισμένες σε στρεψόδικες δικολαβίστικες ακροβασίες, ενώ ενθυλακώνουν ευχαρίστως συστημικότατες αμοιβές από τους αντισυστημικούς τους πελάτες για μαζικές αγωγές, προσφυγές και γνωμοδοτήσεις. Και σε κάθε περίπτωση, τους πανεπιστήμονες που θεωρούν έγκυρη ό,τι ανοησία βλέπουν αναρτημένη στο λαϊκό πανεπιστήμιο του Facebook και την αναμεταδίδουν αβασάνιστα, ενώ αν κάποια  πληροφορία δεν συμφέρει την ήδη διαμορφωμένη θεωρία τους, την απορρίπτουν. Τί σημασία έχει αν είναι αληθής; Τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.

Όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για τους προπηλακισμούς, τις απειλές και τις ύβρεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που καλούνται να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα - δεν είναι οι μπαμπούλες της μάσκας και του σελφ-τεστ. Είναι αυτοί που προσπαθούν μετά από δυο χρόνια πανδημίας και τηλεκπαίδευσης, να σώσουν ο,τιδήποτε αν σώζεται.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα από το πρωί ως το μεσημέρι(και γι' αυτούς το διάλειμμα μάσκας δεν είναι και τόσο εφικτό όσο για τους μαθητές). Όσοι αναγνώστες φορούν μάσκα (όχι στο πηγούνι) έξι και βάλε ώρες στη δουλειά χωρίς διακοπή καταλαβαίνουν τί εννοώ.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, χωρίς εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα το οποίο πληρώνουν από την τσέπη τους. Και όσοι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θέλουν να κάνουν κάπου κάπου ένα σελφ-τεστ (καθώς και αυτοί νοσούν και μεταδίδουν) το πληρώνουν και αυτό από την τσέπη τους.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους να ασθενήσουν και να μεταδώσουν τον ιό (αλλά αυτό προφανώς δεν αφορά όσους δεν πιστεύουν στον ιό και στους θανάτους απ' αυτόν). Και ίσως και σε μεγαλύτερους, μια και πολλοί έχουν περάσει τα πρώτα "ήντα" και έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Κι όμως είναι εκεί, στις επάλξεις, να μιλούν όλη μέρα μέσα από τη μάσκα (την οποία περιέργως βουλευταί και ιερείς δεν μπορούν να φορούν όταν ομιλούν - τους προσφέρουμε δωρεάν ταχύρρυθμη εκπαίδευση).

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν όλες τις αδυναμίες της πολιτείας να μεριμνήσει, πέραν των μέτρων και των εμβολιασμών, για ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με μικρότερα τμήματα (διότι αυτό κοστίζει... πρέπει να προσλάβουμε κι άλλους εκπαιδευτικούς, ενώ τα εμβόλια τα πληρώνει άλλο υπουργείο, τις μάσκες τις πληρώνουν τα παιδιά, τα αντισηπτικά και τις καθαρίστριες τις (κακο)πληρώνουν οι Δήμοι).

Γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα, αλλά και οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν αν ένα παιδί ασθενήσει ή μεταδώσει την ασθένεια, καθώς, ως γνωστόν, οι ασθένειες μεταδίδονται μόνο στο σχολείο (όπου τηρούνται τα "δικτατορικά" μέτρα) ενώ στην καφετέρια και στο μπιτς μπαρ που όλοι συναγελάζονται χωρίς τεστ, μάσκες και αποστάσεις προφανώς κάποια ανωτέρα δύναμη τους εξασφαλίζει 100% προστασία.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί είναι στην πλειονότητά τους γονείς, και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία που υφίστανται και τα παιδιά και οι οικογένειες, την αγωνία για το αν το παιδί θα κινδυνέψει, τα χρηματικά κόστη για όλα αυτά τα μέτρα που δεν καλύπτει η Πολιτεία.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν την ψυχική πίεση που σε όλους έχει επιφέρει αυτή η πανδημία. Κι αγωνίζονται για να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία, που προσπαθούν να μην απορρίψουν την επιλογή καθενός, αλλά, τις κόκκινες γραμμές δεν τις βάζουν οι ίδιοι.

Γιατί και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι. Δεν είναι σάκοι του μποξ. Και η Πολιτεία πρέπει να  προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν την ανέξοδη επανάστασή τους, εμπνευσμένοι από τους ανεύθυνους και επικίνδυνους μέντορές τους.

*Εκπαιδευτικός Κοινωνικών Επιστημών στη Βθμια Εκπαίδευση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»