ΑΠΘ-Πάντειο: Ποδοσφαιρικό τουρνουά για προσφυγάκια και Ελληνόπουλα
«Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετο προς κάθε μορφή ρατσισμού και ταξικής διάκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση

Μετά τη στοχοποίηση ανήλικων παιδιών από ιστοσελίδα που πρόσκειται φιλικά στο βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έρχεται μία πρωτοβουλία από δύο ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να αποδείξει ότι ο ρατσισμός και η ταξική διάκριση δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών προσφύγων και Ελλήνων.

«Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετο προς κάθε μορφή ρατσισμού και ταξικής διάκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η διοργάνωση αφιερώνεται στον θρύλο του αθλητισμού Ντιέγκο Μαραντόνα, την ποδοσφαιρική ιδιοφυία, σε έναν άνθρωπο με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στις 25-26 Σεπτεμβρίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο γήπεδο Τζιτζιφιών του Δήμου Καλλιθέας, στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα «για την ενδυνάμωση του μηνύματος ενότητας και αντιρατσισμού που επιθυμεί να εκπέμψει».

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, θα παραχωρηθεί διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, στις 12:00, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο Πανεπιστημίων και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Κώστα Ήσυχο, Κώστα Κατσάπη, Αποστόλη Καψάλη, Γιάννη Κουζή, Νίκο Κουραχάνη, Θανάση Μανδρούκα, Θωμά Μεταξά, Ανδρέα Μπαλτά, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χρήστο Ρούσσο, Φωτεινή Σανιδά, Ελένη Σεμαλτιανού, Άρη Στυλιανού, Θέμη Τζήμα και Ζήκο Τσανάκα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peiraias_3
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο
ΔΑΚΕ: Η παράταξη που στελέχη της έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων και αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η παράταξη που...
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο