Σχολεία: Αθλητικές δραστηριότητες την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καλούνται τα σχολεία να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες

Το Υπουργείο Παιδείας με Έγγραφο που υπογράφει η υφυπουργός Ζέττα Μακρή καλεί τις σχολικές μονάδες της χώρας και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι ανωτέρω δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.) διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ "η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών".

Επισημαίνεται με έμφαση ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών και των Προϊσταμένων των οικείων σχολικών μονάδων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), των Συντονιστών Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11 τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

Προς ενημέρωση ή/και διευκόλυνση των εκπαιδευτικών παρατίθενται οι παρακάτω ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι, το περιεχόμενο των οποίων δύναται να αξιοποιείται κατά την κρίση τους ιδίως σε ό,τι αφορά την επιλογή και την απαραίτητη προσαρμογή του προσφερόμενου υλικού, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικής μονάδας και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών.

1. https://www.essd.eu/el/

2. https://www.essd.eu/wp-
content/uploads/2021/07/ESSD%20General%20Toolkit%202021_FINAL.pdf

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Νέα Αριστερά ο Φερχάτ Οζγκιούρ
«Τριγμοί» στη Νέα Αριστερά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ
«Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους» η απάντηση της Νέας Αριστεράς, κίνδυνος διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
«Τριγμοί» στη Νέα Αριστερά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ
Μάο Τσετούνγκ
Εκδήλωση αύριο Σάββατο στο «Σήμα» για την Πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα
Πολιτική εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, ΣΗΜΑ, Σάββατο 16/5, 7:30 μμ
Εκδήλωση αύριο Σάββατο στο «Σήμα» για την Πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα