ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
UNICEF: Τα σχολεία σε περίπου 17 χώρες παραμένουν εντελώς κλειστά, ενώ τα σχολεία σε 39 χώρες παραμένουν μερικώς κλειστά

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, η UNICEF, έχει καλέσει τις αρχές να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία το συντομότερο δυνατό σε χώρες όπου εκατομμύρια μαθητές εξακολουθούν να μην επιτρέπεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους 18 μήνες έπειτα από την έναρξη της πανδημίας.

Τα σχολεία σε περίπου 17 χώρες παραμένουν εντελώς κλειστά, ενώ τα σχολεία σε 39 χώρες παραμένουν μερικώς κλειστά, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την UNICEF.

Ανάμεσα σε εκείνα που είναι "σχεδόν απολύτως κλειστά" είναι σχολεία όπου συνήθως φοιτούν σχεδόν 77 εκατομμύρια μαθητές στις Φιλιππίνες, το Μπανγκλαντές, τη Βενεζουέλα, τη Σαουδική Αραβία, τον Παναμά και το Κουβέιτ.

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών βρίσκεται στις Φιλιππίνες, μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Ασία και όπου η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Οι μαθητές από τις έξι χώρες αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό των 131 εκατομμυρίων μαθητών παγκοσμίως που έχουν χάσει πάνω από τα τρία τέταρτα της δια ζώσης διδασκαλίας, σύμφωνα με την UNICEF.

"Η εκπαιδευτική κρίση είναι υπαρκτή και κάθε ημέρα που περνάει και οι τάξεις παραμένουν σκοτεινές μεγαλώνει η απόγνωση", λέει η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Χενριέτα Φορ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 έπειτα από τους υγειονομικούς υπαλλήλους και τις ευάλωτες ομάδες για την προστασία τους από την μετάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα.

Οι μαθητές μπορεί να είναι πιο ασφαλείς στα σπίτια τους, αλλά η διαθεσιμότητα υπολογιστών, τα κινητά τηλέφωνα και το ίντερνετ και η ανομοιόμορφη ποιότητα της εκπαίδευσης είναι μερικές από τις προκλήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Στις Φιλιππίνες κάποια παιδιά υποχρεούνται να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών για να έχουν σήμα.

Τον Ιούνιο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απέρριψε μια πρόταση που προβλέπει την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας σε κάποιες περιοχές λέγοντας: "Δεν μπορώ να ρισκάρω την υγεία των παιδιών".

Η UNICEF και οι εταίροι της θα κλείσουν σήμερα για 18 ώρες τα ψηφιακά τους κανάλια για να επιστήσουν την προσοχή στην κρίση και στους "18 μήνες χαμένης εκπαίδευσης".

"Αυτή είναι μια κρίση που δεν θα επιτρέψουμε στον κόσμο να αγνοήσει. Τα κανάλια μας έχουν σιγάσει, αλλά το μήνυμά μας ακούγεται δυνατά: Κάθε κοινότητα, παντού πρέπει να ανοίξει τα σχολεία το συντομότερο δυνατό", είπε η Φορ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις: 25.000 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς-Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προκηρύξεις - ΑΣΕΠ: «Προσεχώς» Νέες 1.062 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Νέα επίθεση: Σε «ομηρία» Κεραμέως και οι εκλογές των εκπαιδευτικών!

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα